Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Απάντηση Κωνσταντινόπουλου σε Άδωνι με αφορμή την «ομηρική» σύγκρουση, «στο τέλος η Τροία έπεσε»

Νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε σημειώσει ότι ο Ανδρουλάκης «ακολουθεί συνταγή Ωραίας Ελένης. Ο καθένας στην Ιλιάδα ονειρεύεται όπως θέλει την Ωραία Ελένη» – Απαντώντας στον υπουργό Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος άσκησε συνολική κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα για το θέμα της ακρίβειας

Χωρίς τέλος εξελίσσεται η μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την κριτική που ασκεί η Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πολιτικές, αλλά και την πολιτική ίσων αποστάσεων, που θεωρεί το Μαξίμου ότι τηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης στα επεισόδια με τον Παύλο Πολάκη.

Στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έψεξε τον κ. Ανδρουλάκη ότι δεν παίρνει ξεκάθαρες θέσεις και ακολουθεί τακτική «Ωραίας Ελένης», απάντησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μιλώντας στη συζήτηση της επερώτησης, που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ για την «πλήρη απραξία της κυβέρνησης μπροστά στο τσουνάμι της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας», ο βουλευτής Αρκαδίας επισήμανε στον υπουργό Ανάπτυξης ότι «στο τέλος η Τροία έπεσε. Να το θυμάστε αυτό. Πέρασαν δύσκολα, όπως περάσαμε εμείς, είχαμε απώλειες, αλλά στο τέλος, η Τροία έπεσε».

Με βάση τα στοιχεία που δίνει η Κομισιόν για την ακρίβεια και τα οποία είναι διαφορετικά από αυτά της κυβέρνησης, ο κ.Κωνσταντινούπολος πρόσθεσε με νόημα: «τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα. Δεν μπορεί να διαβάζουμε διαφορετικά. Ωραία η ‘‘ωραία Ελένη’’, αλλά στο τέλος της ημέρας μπορεί να μην ξέραμε τότε, γιατί δεν είχαμε διαδίκτυο, αν ήταν ξανθιά ή μελαχρινή, αλλά οι αριθμοί είναι αριθμοί».

Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης είχε σημειώσει «στην πολιτική είναι καλή συνταγή το να μη μιλάει κανείς, αλλά για λίγο. Ο Ανδρουλάκης ακολουθεί συνταγή Ωραίας Ελένης. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν έχει περιγραφή της Ωραίας Ελένης. Ο καθένας στην Ιλιάδα ονειρεύεται όπως θέλει την Ωραία Ελένη»!

Μάλιστα απευθυνόμενος στον Κώστα Σκανδαλίδη, αναρωτήθηκε αιχμηρά «θέλετε να γίνετε ένα με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ένα με τον Πολάκη και τον Βαξεβάνη; Γίνεται. Εγώ στα γούστα των ανθρώπων δεν εμπλέκομαι»! Οι αναφορές του κ. Γεωργιάδη είχαν προκαλέσει την αντίδραση της γραμματέως της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελίας Λιακούλη, η οποία σημείωσε: «ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι Ωραία Ελένη αλλά κραταιός Νικόλας. Χωνέψτε το. Αυτός είναι ο Πρόεδρός μας. Καταλαβαίνω όσα λέτε αλλά δείχνουν τη φουρτούνα σας».

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινόπουλος, πέρα από την αναφορά στον… Τρωικό πόλεμο, άσκησε συνολική κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα για το θέμα της ακρίβειας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έριξε μεν χρήματα στην αγορά, όχι όμως στους πολλούς, «αλλά σε λίγους και με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα και η κριτική που γίνεται. Έχετε ρίξει πολλά χρήματα, με λάθος τρόπο, σε λάθος ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος που στενάζουν τα νοικοκυριά».

Και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε υπέρ των μεγάλων επενδύσεων, αλλά όχι να έρθουν 5 επενδύσεις για να πεθάνουν οι 5000 επιχειρήσεις. Θέλουμε να έρθει νέο χρήμα και μεγάλες επενδύσεις, όπως είναι το Ελληνικό. Αυτή την επένδυση τη στηρίξαμε και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές. Φυσικά και ήταν μια πολύ σωστή κίνηση αυτή που έγινε με την JB Morgan, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αφήσουμε τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να »πεθάνουν»».

«Πώς σας φαίνεται να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό και να βάλουμε πλαφόν στις εργοδοτικές εισφορές έως 220 €; Είστε θετικός; Για οκτάωρο, 25 μέρες εργασία για τα πέντε πρώτα χρόνια και εργόσημο στην εστίαση;».

By