Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απάντηση Τσακαλώτου σε Γεωργιάδη για την προστασία της πρώτης κατοικίας

«Η αγορά κατοικίας πράγματι χρειάζεται προστασία όταν βρισκόμαστε σε περίοδο μη κανονικότητας.

Και περίοδος μη κανονικότητας για την αγορά κατοικίας είναι όχι μόνο η περίοδος της κρίσης, αλλά και η περίοδος μετά από αυτήν, όταν ο κόσμος έχει συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις», σημειώνει σε δήλωσή του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζει πως πρόκειται για βίντεο που έχει υποστεί επεξεργασία, σημειώνοντας:

«Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα πόσταρε ένα απόσπασμα δικής μου ομιλίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πέραν της γνωστής αγαπημένης συνήθειας της κοπτοραπτικής -όταν δεν αναθεωρεί τα ιστορικά γεγονότα- θα προσπαθήσω όσο πιο απλά μπορώ να εξηγήσω στον κ. Yπουργό ότι:

«Η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη για το αν θα υπάρχει κάποια μέριμνα -και τι θα περιλαμβάνει αυτή – στο ενιαίο πλαίσιο που λένε ότι θα φέρουν για την μετά τον Απρίλιο περίοδο»

«Άρα θεωρεί ότι σε τρεις μήνες οι άνθρωποι θα βρίσκονται στα επίπεδα προ κρίσης και ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του σε εκτεταμένους πλειστηριασμούς. Μακάρι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ακόμα μία από τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη που θα διαψευστεί», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By