Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Απειλές πολέμου του Ιράν: Θα καταστρέψουμε το Ισραήλ αν επιτεθεί στα πυρηνικά μας

Κατηγορηματικός ήταν ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν σε δηλώσεις του για το ενδεχόμενο επίθεσης του Ισραήλ στις υποδομές και εγκαταστάσεις όπου αναπτύσσεται το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

O Στρατηγός Αμπού Φαντλ Σικάρατζι, απείλησε ευθέως ότι θα «καταστρέψει το Τελ Αβίβ» σε περίπτωση που το Ισραήλ «κάνει οποιοδήποτε λάθος» εναντίον του Ιράν.

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε ότι οι απειλές του Ισραήλ αποτελούν μέρος ενός ψυχολογικού πολέμου του και δεν είναι τίποτε άλλο παρά ψευδαισθήσεις, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο στρατός του Ιράν θα καταστρέψει ολοκληρωτικά το Ισραήλ, αν αυτό κάνει » κάποια βλακεία εναντίον των πυρηνικών μας εγκαταστάσεων».

Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν επεσήμανε πως οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ ζουν υπό καθεστώς τρόμου και είναι πολύ αδύναμες για να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε απειλή εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας του.

Ο ίδιος δεν δίστασε να πει ότι ο ιρανικός στρατός «θα καταστρέψει τις ισραηλινές βάσεις πυραυλικών συστημάτων μόλις δεχθούμε την οποιαδήποτε επίθεση», σημειώνοντας ότι «το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτικών δυνατοτήτων του Ιράν δεν έχει αποκαλυφθεί και δεν είναι γνωστό στον κόσμο».

Οι δηλώσεις του Ιρανού αξιωματικού έγιναν με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου του ισραηλινού στρατού, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η χώρα του βρίσκεται σε μια ισχυρή συμμαχία αραβικών κρατών για να αντιμετωπίσουν το Ιράν.

Με πληροφορίες από : AMN / Φωτογραφία αρχείου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By