Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Απεργεί η χώρα: Σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ στη Βουλή

Στη Βουλή κατευθύνονται χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ που νωρίτερα βρέθηκαν στην πλατεία Ομονοίας για τη συγκέντρωση στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας με την τροχαία να έχει διακόψει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

Με συνθήματα όπως «εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις» και «τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά» οι διαδηλωτές έδωσαν βροντερό «παρών».

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε ότι «διεκδικούμε και τελικά θα καταφέρουμε κατάργηση του νόμου Αχτσιογλου – Βρούτση, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, δουλειά σταθερή και μόνιμη για όλους, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση αυτής της απαράδεκτης φοροληστείας του λαού μας και καμία εμπλοκή στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ»

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ αναφέρει ακόμη πως κανεις δεν πρέπει να πιστέψει «τα ψέμματα και τις αυταπάτες της κυβέρνησης» και διεκδικεί ακόμη:

•Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

• Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

Σε εξέλιξη είναι εντωμεταξύ και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε».

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Λόγω της απεργίας σήμερα θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού, του Τραμ, του Προαστιακού αλλά τα Τρόλεϊ ενώ τα λεωφορεία θα μείνουν στους δρόμους μέχρι τις 9 το βράδυ.

Δεμένα μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια καθώς στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By