Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Απεργία ακυρώνει εκατοντάδες πτήσεις της Germanwings

Περίπου 180 πτήσεις στη Γερμανία ακυρώθηκαν τη Δευτέρα λόγω της απεργίας του πληρώματος καμπίνας στη αεροπορική εταιρεία Germanwings της Lufthansa.

Οι απεργοί ζητούν υψηλότερους μισθούς. Το εργατικό σωματείο της Ufo ανακοίνωσε την Παρασκευή απεργία στη Germanwings από Δευτέρα έως και Τετάρτη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είπαν ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες με τη διοίκηση της Lufthansa.

Περίπου το 15% των πτήσεων στην Eurowings που λειτουργεί την Germanwings ακυρώθηκε, δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa τη Δευτέρα.

«Οι πρώτες 35 πτήσεις ακυρώθηκαν, στη συνέχεια 54, τώρα 170, πράγμα που σημαίνει ότι η Germanwings θα διαχειρίζεται μόνο το 7% των αρχικών πτήσεων της σήμερα», δήλωσε εκπρόσωπος της Ufo μιλώντας στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης.

The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.

«Αυτό πρέπει να λειτουργήσει ως μήνυμα για την ομάδα της Lufthansa. Οι υπάλληλοί σας είναι πραγματικά θυμωμένοι. Επιτέλους πρέπει να αλλάξετε κάτι», πρόσθεσε.

Η πλειοψηφία των ακυρωμένων πτήσεων ήταν εσωτερικές πτήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Eurowings.

Στους επιβάτες που δεν ταξίδεψαν προσφέρθηκαν εισιτήρια τρένων στους προορισμούς τους ή έλαβαν εισιτήρια σε πτήσεις που εκτελούσαν άλλες αεροπορικές εταιρείες της Lufthansa.

Κάποιοι επιβάτες είπαν ότι ενώ συμμερίζονται τα παράπονα του πληρώματος καμπίνας, η χρονική στιγμή, στη μέση της περιόδου των διακοπών, ήταν προβληματική.

«Είμαι από τη Γαλλία και είναι χειρότερα εκεί. Είμαι υπέρ του να εκφράζονται οι εργαζόμενοι, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ο χρόνος είναι σωστός», δήλωσε η Σελίν Γκουιακάμ, επιβάτης στο δρομολόγιο Κολωνίας-Βόννης.

«Δεν υπάρχει καλή στιγμή για απεργίες. Εστω και μια απεργία έστω και μια καθυστέρηση είναι λάθος και λυπούμαστε που συμβαίνει αυτό», είπε ένας εκπρόσωπος της Eurowings.

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις 22.000 υπαλλήλους καμπίνας αφορά τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας μεταξύ άλλων θεμάτων.

Η Ufo προχώρησε σε απεργία για δύο ημέρες το Νοέμβριο, με αποτέλεσμα την ακύρωση μιας στις πέντε πτήσεις. Εκείνη η απεργία επηρέασε περίπου 180.000 επιβάτες και κόστισε στην αεροπορική εταιρεία 10-20 εκατομμύρια ευρώ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By