Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Απεργία πείνας «μέχρι θανάτου» από τα αδέλφια Τσάκαλου

Ζητούν να μην προφυλακιστούν συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα

astynomia

Ακόμη δύο φυλακισμένοι για υπόθεση τρομοκρατίας κατέρχονται σε απεργία πείνας. Αυτή την φορά γίνεται λόγος για τα αδέλφια Τσάκαλου, που όπως ανακοινώνουν θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους «μέχρι θανάτου».

Μαζί τους απεργεί και ο Γιώργος Πολύδωρος -ο οποίος βρίσκεται επίσης στη φυλακή για συμμετοχή στην Συνωμοσία Πύρινων της Φωτιάς- όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο protothema.gr, ο συνήγορος τους Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, μοναδικό τους αίτημα είναι η μη προφυλάκιση των συγγενικών και φιλικών τους προσώπων, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Τις τελευταίες ώρες, εκτός από την 22χρονη Αγγελική, συνελήφθησαν η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου, ένας φίλος του αδερφού του Γιώργου Πολύδωρου και μια φίλη της μητέρας των φυλακισμένων αδερφών.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως ο Χρήστος Τσάκαλος του μετέφερε ότι έχουν αναλάβει πλήρως την ευθύνη για το σχέδιο της απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού και πως έχουν κάνει την αυτοκριτική τους.

Επίσης, ο Χρήστος Τσάκαλος είπε στον Φραγκίσκο Ραγκούση πως η Αγγελική είναι η προσωπική του σχέση, για αυτό και βρέθηκε σπίτι σπίτι της μητέρας του. Σύμφωνα με τον συνήγορο των φυλακισμένων για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ο ίδιος ο Τσάκαλος είχε πει στην Αγγελική να επισκεφτεί το σπίτι της μητέρας του, σε περίπτωση που δεν είχε κάπου αλλού να πάει.

Σημειώνεται πως η 60χρονη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, έξω από το γραφείο του ανακριτή, όπου είχε μεταβεί ώστε να δηλώσει πως βρίσκεται στη διάθεση των αρχών. Τόσο η 60χρονη γυναίκα, όσο και η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου, κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By