Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ στις 10 Ιουνίου

Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και Τραμ θα τραβήξουν χειρόφρενο για 24 ώρες στην άλλη Πέμπτη, 10 Ιουνίου. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία της 10 Ιουνίου και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Η ανακοίνωση για την απεργία

Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό- αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας!

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

-Στην κατάργηση του 8ώρου
-Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
-Στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
-Στην αποδυνάμωση της απεργίας
-Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
-Στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα

Είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.

Όμως, όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε:

-να σταματήσουμε τη νέα επίθεση στα δικαιώματά μας,
-να εμποδίσουμε την επιστροφή των εργαζόμενων σε συνθήκες εργασίας, που επικρατούσαν πριν από έναν αιώνα,
-να βάλουμε φρένο στις αντεργατικές διατάξεις,
-να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Aπεργούμε στις 10 Ιουνίου 2021 και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By