Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Απεργία στον Επισιτισμό – Τουρισμό: Αυξημένη η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, πυκνή ροή επί της Σταδίου

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό οι οποίοι έδωσαν ραντεβού στις 12:00 στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία με τελικό σταθμό το υπουργείο Εργασίας.

Στόχος των συμμετεχόντων στην πορεία είναι να συναντηθούν με στελέχη και των δύο υπουργείων ώστε να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Η πορεία ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι με τελικό σταθμό το υπουργείο Εργασίας αφού πρώτα κάνουν μια στάση έξω από το υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, η οδός Σταδίου κινείται πλέον από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, καθυστερήσεις καταγράφονται και επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Και επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Μποτιλιάρισμα έχει προκληθεί επί της οδού Πειραιώς στο ανοδικό ρεύμα.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση πέρασαν το μεσημέρι έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.

Δείτε βίντεο

https://youtu.be/CdPa7_7h3UA

«Με την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για το ταμείο ανεργίας που επαναφέρει τον »κόφτη» των 400 ημερών επιδότησης μένουν εκτός οποιασδήποτε επιδότησης δεκάδες χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και προσθέτουν: «Καμία εμπιστοσύνη δε δείχνουμε στις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εργασίας ότι δε θα ισχύσει για φέτος, μετά από την άμεση αντίδραση του Συνδικάτου μας και πολλών σωματείων πανελλαδικά».

kinisi-kinisidromoi-kedrotora

Εικόνα της κίνησης στο κέντρο της Αθήνας, ώρα 14:55

Οι διανομείς έφτασαν στον χώρο της συγκέντρωσης με κοινή μοτοπορεία από τη Συγγρού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By