Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Απαισιοδοξία Ποροσένκο για την κατάπαυση πυρός

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ δύσκολες και εμείς δεν αναμένουμε μία εύκολη εφαρμογή της συμφωνίας»

oukrania

O πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι η εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ για μια κατάπαυση του πυρός στην χώρα του δεν θα είναι «εύκολη».

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ δύσκολες και εμείς δεν αναμένουμε μία εύκολη εφαρμογή της συμφωνίας» δήλωσε ο Ποροσένκο ενώπιον του Τύπου αφού παρουσίασε τα αποτελέσματα της τετραμερούς συνόδου στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, οι τρομοκράτες που υποστηρίζει η Ρωσία εξαπέλυσαν μια επίθεση» υποστήριξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του στρατού, περίπου 50 άρματα μάχης και άλλα βαρέα όπλα διείσδυσαν στην ουκρανική επικράτεια από τη Ρωσία τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

«Για αυτό ακριβώς είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να διατηρήσουμε την πίεση προκειμένου να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις για την κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των βαρέων όπλων, την απελευθέρωση όλων των ομήρων, την απόσυρση των στρατευμάτων και των ξένων μισθοφόρων και το κλείσιμο των συνόρων» προσέθεσε ο Ποροσένκο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ, υποστήριξε ότι πρέπει να «περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις» υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη συμφωνία του Μινσκ που υπογράφθηκε το Σεπτέμβριο δεν «τηρήθηκε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By