Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Απειλές από Τούρκο ιμάμη στην Ολλανδία

«Είμαι έτοιμος να σκοτώσω για τη θρησκεία μου» δήλωσε μέσω twitter.

imam708_1Ο Τούρκος ιμάμης, ονόματι, Halil Celik, είπε σε έναν δημοσιογράφο μέσω Twitter: «Είμαι έτοιμος να πεθάνω για τη θρησκεία μου, αλλά είμαι επίσης έτοιμος να αφαιρέσω ζωές»!

Αυτό το μήνυμα εστάλη στον Mehmet Cerit, αρχισυντάκτη των εβδομαδιαίων ολλανδοτουρικών εφημερίδων «Zaman Vandaag» και «Zaman Hollanda».

Ο δημοσιογράφος αμέσως μετά δημοσιοποίησε τα γραφόμενα του ιμάμη, λέγοντας: «Είναι μια σοκαριστική και εξωφρενική δήλωση. Αυτός ο ιμάμης δίνει το κακό παράδειγμα και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι όπως αυτός που είναι υπεύθυνοι για τη ριζοσπαστικοποίηση των νέων».

 Ο Celik εργάζεται στο τζαμί Selimiye, στην ολλανδική πόλη Dieren. Η διοίκηση του τζαμιού, πάντως πήρε αποστάσεις από τη δήλωση του ιμάμη.

Οπως ανέφερε, «δεν συμφωνούμε με τη δήλωση που έκανε, είναι ανάξια ενός ιμάμη. Είμαστε σίγουροι ότι η τουρκική κοινότητα στο Dieren νιώθει το ίδιο».

Ο ιμάμης Celik θα αφήσει αυτή την εβδομάδα το τζαμί και θα επιστρέψει στην Τουρκία. Ωστόσο, η διοίκηση του τζαμιού αναφέρει ότι αυτό δεν έχει σχέση με τις δηλώσεις που έκανε, αλλά ότι πρόκειται για προγραμματισμένο ταξίδι στη χώρα του.

Μάλιστα, για να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του, η διοίκηση του τζαμιού επεσήμανε ότι αυτές έγιναν εν μέσω διαλόγου του ιμάμη με έναν αντίπαλό του.

Πολλοί εκτιμούν ότι οι δηλώσεις του ιμάμη έχουν σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

By