Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Απειλές κατά της Γαλλίας και του Charlie Hebdo στη Γάζα

«Θα πάτε στην κόλαση, Γάλλοι δημοσιογράφοι», έγραψαν οι δράστες

protoselido-tis-charlie-hebdo-moameth

Άγνωστοι κάλυψαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς τον Σάββατο, τον τοίχο του γαλλικού πολιτιστικού κέντρου της Γάζας με συνθήματα που προειδοποιούν τους δημοσιογράφους της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo ότι τους περιμένει η «κόλαση», μετά τη δημοσίευση ενός νέου σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ.

«Θα πάτε στην κόλαση, Γάλλοι δημοσιογράφοι», έγραψαν οι δράστες στον τοίχο του κέντρου, το οποίο έχει κλείσει προς το παρόν, αφού δέχτηκε δύο επιθέσεις από ισλαμιστές.

Μια πηγή προσκείμενη στο πολιτιστικό κέντρο εξέφρασε «ανησυχία για αυτήν την επικίνδυνη ενέργεια» και ζήτησε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία.

Νωρίς το πρωί, αστυνομικοί εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην είσοδο του κτιρίου, καθώς και στον δρόμο όπου βρίσκεται.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τον βανδαλισμό. Οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές της Γάζας, μεταξύ των οποίων και η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, έχουν καταδικάσει τη νέα «πρόκληση» εκ μέρους του Charlie Hebdo αλλά και την επίθεση εναντίον των γραφείων της εφημερίδας που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους στο Παρίσι.

Παράλληλα, ταραχές υπήρξαν και στην περιοχή του Νίγηρα, όπου η αστυνομία, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, προσπάθησε να διαλύσει μια συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων κοντά στο Μεγάλο Τέμενος της Νιαμέι, που διαμαρτύρονταν για τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ από το Charlie Hebdo.

By