Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Απειλεί με υποβάθμιση την Ελλάδα η Standard & Poor’s

Πριν την προγραμματισμένη για τα μέσα Μαρτίου αναθεώρηση

standard & poors

Με αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα υποδέχθηκε η Standard & Poor’s το εκλογικό αποτέλεσμα και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οίκος αξιολόγησης απείλησε να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας πριν την προγραμματισμένη για τα μέσα Μαρτίου αναθεώρηση, αν τα πράγματα χειροτερέψουν.

Η αβεβαιότητα μίας αντιπαράθεσης με την Ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος, θα μπορούσε να ανακόψει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ο οίκος, που αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με την δέσμευση να αναδιαρθρώσει το δημόσιο χρέος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ανήκει στον επίσημο τομέα, οπότε το ερώτημα είναι τι είδους ελάφρυνση χρέους είναι διατεθειμένοι να δεχτούν και τι είναι έτοιμα να συμφωνήσουν τα άλλα κράτη της ΕΕ», τόνισε ο εκπρόσωπος του Standard & Poor’s στο Reuters.

«Η επόμενη προγραμματισμένη αναθεώρηση του ελληνικού αξιόχρεου είναι η 13η Μαρτίου. Ωστόσο … μπορούμε να αποκλίνουμε από την ημερομηνία αυτή αν διαπιστώσουμε κάτι εξαιρετικό που έχει πολύ σημαντική επίδραση στο αξιόχρεο του κράτους», συμπλήρωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By