Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Απίστευτες δηλώσεις Καμμένου στην επίσκεψη του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο υπουργός Άμυνας υποσχέθηκε ότι θα πράξει τα δέοντα για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη και να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για το μισθολογικό των Ενόπλων Δυνάμεων

kammenosΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, εγκαινίασε τις οικίες στέγασης προσωπικού στο Καστελόριζο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας για να εγκαινιάσουμε τους 17 Οικίσκους, άλλη μια πρωτοβουλία αναγνώρισης και αρωγής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Κάθε φορά που επισκέπτομαι αυτό τον τόπο η ψυχή μου και η ψυχή όλων μας γεμίζει Ελλάδα. Γιατί εδώ γίνεται άμεσα αντιληπτή η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του χρέους, της τιμής, της συλλογικής προσπάθειας και ευθύνης.

Αυτό εκπέμπετε εσείς που υπηρετείτε τη θητεία σας, αλλά και εσείς που ως στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην υπηρεσία του ανώτερου και υπέρτατου αγαθού, που δεν είναι άλλο από την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας.

Και σας ευχαριστούμε για αυτό. Γιατί μας δίνετε το κουράγιο και τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις γενικότερες προκλήσεις των καιρών, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως και όλη η Κυβέρνηση, μόνο λόγια τιμής και αναγνώρισης έχουν να εκφράσουν για τα στελέχη και τους κληρωτούς των Ενόπλων Δυνάμεων που μοχθούν νυχθημερόν για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας και για τις οικογένειές τους που τα στηρίζουν. Το ίδιο αισθάνεται και όλος ο ελληνικός λαός, όλο το έθνος.

Ξεκινώντας τον Ιανουάριο του 2015, όταν πρωτοανέλαβα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έθεσα ως βασική συνιστώσα της πολιτικής μας τον ανθρώπινο παράγοντα.

Στην κατεύθυνση αυτή, της ανάδειξης του ανθρώπινου προσώπου και του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα της διοίκησης, δουλεύουμε με σοβαρότητα και επιμονή με τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά και με όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες.

Στοχεύουμε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των μονίμων στελεχών που αφορούν θέματα εξέλιξης και σταδιοδρομίας, μεταθέσεων, τοποθετήσεων, στέγασης, αποδοχών, υγειονομικής περίθαλψης, ασφαλών συνθηκών εργασίας – υγιεινής και διαβίωσης, στήριξης της στρατιωτικής οικογένειας.

Η προσπάθειά μας αυτή, είναι μια επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, ώστε να λειτουργήσει απερίσπαστα και να προσφέρει στις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, μέρος των οποίων είναι διασπασμένες, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που αναγκαστικά υπάρχουν και των συχνών μεταθέσεων.

Δεν είναι καθόλου υπερβολή να μιλήσουμε για δοκιμαζόμενη στρατιωτική οικογένεια. Είναι άξια θαυμασμού, γιατί η προσφορά της είναι αντιστρόφως ανάλογη των αντιπαροχών.

Για αυτό να είστε βέβαιοι ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία πλέον περικοπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα πράξουμε όλα τα δέοντα για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη και να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με το μισθολογικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σημερινό έργο από όλες τις πλευρές και σε όλα τα στάδια δημιουργίας του αποτελεί τη δικαίωση της πολιτικής μας. Μιας πολιτικής, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της νομιμότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης, στόχους που έχει θέσει σε προτεραιότητα η κυβέρνηση.

Κατασκευάστηκε με μέσα και από το προσωπικό του 95ου Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής, με τις ευγενικές προσφορές των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης – και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την παρουσία τους τον κ. Περιφερειάρχη και τους δημάρχους – αλλά και της τράπεζας Πειραιώς και με τη βοήθεια και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Χαιρετίζω την παρουσία σήμερα του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς και του εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος που προσέφεραν την αναγκαία βοήθεια προκειμένου να εξοικονομήσουμε τα χρηματικά μέσα και να προχωρήσει το Μηχανικό στην εκτέλεση αυτού του δύσκολου έργου.

Όπως με ενημέρωσε και ανακοίνωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού παρά τη μείωση του προϋπολογισμού του Επιτελείου του, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κατασκευασθέντων διαμερισμάτων.

Αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος που έχουμε αναλάβει μαζί με το Γενικό Επιτελείο Στρατού ώστε να ικανοποιήσουμε στεγαστικά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των στελεχών μας. Ιδιαίτερα όπως ανέφερε ο κ. Αρχηγός στα νησιά και στον Έβρο. Βεβαίως, το ίδιο θα γίνει στην Ήπειρο, στη Μακεδονία αλλά και όπου μπορέσουμε να παρέχουμε τη δυνατότητα στέγασης στα στελέχη μας. Αναφέρομαι στους αξιωματικούς που σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό έχει καλυφθεί αυτή η ανάγκη, αλλά κυρίως στους υπαξιωματικούς και στους ΕΠΟΠ που μέχρι τώρα τα ποσοστά είναι χαμηλά.

Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι τη διετία 2015-16 είχαμε αύξηση στο 100% στον αριθμό των διαμερισμάτων σε σχέση με τη διετία 2013-14. Για το Καστελόριζο, με την ολοκλήρωση των πέντε επιπλέον οικίσκων και των τριών συγκροτημάτων κατοικιών, πετυχαίνουμε την οικιστική κάλυψη του 80% του προσωπικού. Και συνεχίζουμε και τα επόμενα χρόνια με ένα φιλόδοξο και ορθολογικό σχεδιασμό.

Να σας διαβεβαιώσω ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει ξεκινήσει ήδη με την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου, θα πάει στο προσωπικό.

Προτεραιότητα είναι να στεγαστούν όλα τα στελέχη μας, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και οι οικογένειές τους, προκειμένου να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της απώλειας των εισοδημάτων τους και των αναγκών που έχουν.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι για το 2017, ήδη, τα Επιτελεία έχουν εξασφαλίσει από 95 έως 120 σπίτια τα οποία θα γίνουν με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Στόχος μας είναι το 2017, με τη βοήθεια και του ιδιωτικού φορέα, αλλά και κονδυλίων που θα εξασφαλίσουμε από τους εξοπλισμούς, διότι θεωρούμε ότι ο ανθρώπινος παράγων είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα φτάσουμε – και θα ξεπεράσουμε ίσως – τα 400 σπίτια για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχή λειτουργία του προγράμματος και θέλω να διαβεβαιώσω ότι με ακόμη πιο έντονη διάθεση θα δημιουργήσουμε συνάμα ζεστούς και φιλόξενους χώρους σε όλη την περιφέρεια.

Είναι σημαντική η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σημαντική η συνεργασία και η προσφορά ιδίως στην Περιφέρεια Δωδεκανήσου από τον Περιφερειάρχη αλλά και από τους Δημάρχους και σε άλλα έργα τα οποία γίνονται, όπως οι λιμενικές εγκαταστάσεις στη Στρογγύλη, όπως έργα υποδομής που ήδη έχουν γίνει και στο Καστελόριζο, τη γλίστρα των ταχύπλοων σκαφών αλλά και σε όλα τα νησιά μας.

Σήμερα το Καστελόριζο επανέρχεται στην πρώτη γραμμή του εθνικού μας ενδιαφέροντος. Τα διεθνώς κατοχυρωμένα οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με το νησί αγγίζουν αναγκαστικά την υψηλή στρατηγική του ελληνικού κράτους. Εδώ μετριέται καθημερινά το σθένος και η ικανότητα της ελληνικής πολιτείας να φυλάει τα σύνορά της, να διασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της.

Αυτό ακριβώς κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες της ΔΑΝ Μεγίστης που ως άγρυπνοι φρουροί, φυλάνε τις σύγχρονες «Θερμοπύλες», ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και διατυμπανίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε σπιθαμή ελληνικής γης, θάλασσας και αέρα είναι αδιαπραγμάτευτη.

Κλείνοντας, θεωρώ επιβεβλημένο να συγχαρώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού αλλά και τους Διοικητές, σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας, για την άμεση ανταπόκριση στη λειτουργία των ΣΟΑ – ΣΟΜΥ.

Επίσης, να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, για την άμεση ανταπόκριση και την αποτελεσματική συμβολή τους, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αγάπη και την φροντίδα τους για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δράττομαι δε της ευκαιρίας να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας σε εσάς, στους κατοίκους αυτής της ακριτικής περιοχής με την μακρά ελληνική παράδοση, απλά γιατί παραμένετε, γιατί παλεύετε τις όποιες δυσκολίες, μόνο και μόνο επειδή υπερχειλίζετε από αγάπη και αφοσίωση στην πατρίδα.

Αγαπητά στελέχη της ΔΑΝ Μεγίστης,

Να αισθάνεστε υπερήφανοι για το έργο το οποίο έχετε αναλάβει, καθώς και για το ότι έχετε αφιερώσει ένα μέρος της ζωής σας στην υπηρεσία της πατρίδας, του κοινωνικού συνόλου, αλλά και των κατοίκων του ακριτικού αυτού νησιού.

Υπηρετείτε την υψηλή αποστολή της άμυνας και της ασφάλειας της ακριτικής Μεγίστης, ταγμένοι στο καθήκον της προάσπισης των εθνικών συνόρων και των εθνικών δικαίων.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας υγεία και προκοπή σε εσάς και στις οικογένειές σας. Αυτή είναι μόνο η αρχή».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε τα φυλάκια στη νήσο Στρογγύλη και τη νήσο Ρω, όπου θα διανυκτερεύσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By