Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Απίστευτο, αλλά αληθινό: 601 εκατομμύρια ευρώ σε 11 χρόνια στα ταμεία της η Πόρτο!

Η Πόρτο είναι ίσως η απόλυτη… νικήτρια στο μεταγραφικό παζάρι την τελευταία 10ετία και σε 11 χρόνια έχει καταφέρει να βάλει στα ταμεία της από πωλήσεις παικτών 601 εκατομμύρια ευρώ.

PortoΤελευταίο μεγάλο deal είναι η πώληση του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ, Ντανίλο, έναντι 31,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Ρεάλ.

Ο Ντανίλο είχε αποκτηθεί έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ από την Σάντος το 2011 και τέσσερα χρόνια μετά πουλήθηκε στην Ρεάλ με πάνω από τα διπλάσια χρήματα.

Αυτή, πάνω κάτω, είναι η πολιτική της Πόρτο που είτε αναδεικνύει Πορτογάλους και τους πουλά σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ή φέρνει ανερχόμενα «αστέρια» από την Νότιο Αμερική, τους «συστήνει» στην Ευρώπη και μετά τους πουλά, βγάζοντας σημαντικό κέρδος.

Οι μεταγραφές που έφεραν τα περισσότερα χρήματα στην Πόρτο ήταν του Ραδαμέλ Φαλκάο και του Χάμες Ροντρίγκες σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μονακό αντίστοιχα, με τον καθένα από αυτούς τους δυο παίκτες να στοιχίζει 45 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στις πωλήσεις της Πόρτο συγκαταλέγεται και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, που πουλήθηκε στην Ντιναμό Μόσχας έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ το 2005.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By