Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Από «πριονοκορδέλα»πέρασαν τον Γ. Κυρίτση – Εκλέχτηκε και ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ που ήθελε τουρκικές πινακίδες στη Θράκη

Ο βουλευτής της Β΄Αθηνων και πρώην δημοσιογράφος της Αυγής, που πρόσφατα είχε δηλώσει πως είναι η φωνή της συνείδησης της αριστεράς, κατετάγη μόλις στην 56η θέση της σχετικής λίστας.

Η θέση αυτή είναι αρκετά χαμηλή για ένα στέλεχος με την ιστορία και την πορεία του Γ. Κυρίτση στην αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες και δηλώνει, πως η απόσταση του από την ηγετική ομάδα, που εκλέχτηκε στις πρώτες θέσεις, ολοένα και μεγαλώνει.

Μπροστά μάλιστα από τον κ. Κυρίτση συναντάμε πολλά πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλά άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Άλλο ένα στοιχείο που μας έκανε εντύπωση είναι πως Αϊχάν Καρά Γιουσούφ κατετάγη στην 51η θέση.

Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ είχε απασχολήσει έντονα στο παρελθόν όλη την ελληνική κοινωνία, όταν σαν Έλληνας βουλευτής εκλεγμένος με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής»  και όταν πήρε τον λόγο είπε πως:

» Ξέρετε ότι 30 χρόνια τώρα δεν έχετε πινακίδα! Εγώ, όμως, με τον αγώνα που έδωσα μέσα στον πολιτικό σχηματισμό όπου βρίσκομαι, που ακόμη δεν γίναμε εξουσία, επιθυμώ να σας υποσχεθώ πως εντός της πολιτικής γραμμής του κόμματός μου αυτή η πινακίδα όπως και εκείνη της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης θα κρεμαστούν».

Με λίγα λόγια, ο μουσουλμάνος τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, ξεκαθάρισε ενώπιον… 500 ανθρώπων πως, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στα πράγματα, τότε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού θα επεκταθεί και θα δοθεί η δυνατότητα να αυτοαποκαλούνται επισήμως «τουρκικοί» σύλλογοι και σωματεία της Θράκης ή οποιασδήποτε άλλης περιοχής της χώρας.

Προφανώς και ανταμείφθηκε από το σώμα με την εκλογή του για αυτές του τις θέσεις και σίγουρα ο Πάνος Καμμένος θα νιώθει υπέροχα που τον αποκαλεί «σύντροφο»

 

(Visited 1 times, 1 visits today)