Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Από το Περιστέρι και τον Άλιμο έως τη Θεσσαλονίκη, ποτό στο χέρι και… συνωστισμός

Κάθε βράδυ, πια, η ίδια εικόνα. Με τα μπαρ και τα εστιατόρια κλειστά, με την ψυχολογική κούραση από το παρατεταμένο lockdown να είναι ο χειρότερος σύμβουλος, νεαροί μαζεύονται έξω από μαγαζιά take away.

Άνθρωποι με ένα ποτό στο χέρι, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκινά στις 21:00, σαν να μην υπάρχει lockdown, είναι έξω από μαγαζιά που πωλούν ποτό ή φαγητό με take away, συζητούν, πίνουν, διασκεδάζουν. Και μοιραία, συνωστίζονται.

Και είναι εικόνες από τον Άλιμο, λίγα λεπτά μετά τις 21:00…

Ή από το Περιστέρι, λίγο πριν από τις 21:00 και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ή από τη Θεσσαλονίκη, όπου για ακόμη ένα βράδυ δημιουργήθηκε συνωστισμός και χρειάστηκε, για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, η επέμβαση της αστυνομίας.

 

Και σήμερα Κυριακή (04.04.2021) εκατοντάδες άνθρωποι γέμισαν τα στενά όπου βρίσκονται γνωστά μπαράκια στη Θεσσαλονίκη και λειτουργούν με τη μέθοδο του take away.

Μια ώρα περίπου πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με το grtimes.gr χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας στη διασταύρωση των οδών Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως – αλλά και σε άλλα σημεία – για να αποχωρήσει το πλήθος έξω από καταστήματα και πεζοδρόμια.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν στη συνέχεια σε ελέγχους αλλά και βεβαιώσεις παραβασεων ενώ ο κόσμος γρήγορα άρχισαν να διαλύονται για να αποφύγουν το πρόστιμο.

By