Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Από το Βέλγιο άρχισε η απαγόρευση κυκλοφορίας των παλαιών diesel στην ΕΕ

Το κυνήγι κατά των παλιών diesel αυτοκινήτων άρχισε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το Βέλγιο, το οποίο απαγόρευσε την κυκλοφορία τους σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Η απαγόρευση αφορά στην κυκλοφορία σε όλα τα diesel Euro 3 ή τα παλαιότερα (δηλαδή αυτά που πρωτοκυκλοφόρησαν το 2006 και πριν) και στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Το πρόστιμο το οποίο επιβάλλεται είναι 350 ευρώ για κάθε diesel όχημα ορίου Euro 3 ή πίσω που πιάνεται να κυκλοφορεί μέσα στις πόλεις του Βελγίου, με τις αρχές να έχουν δώσει μια τρίμηνη περίοδο προσαρμογής μέχρι και την 1η Απριλίου, όταν και θα αρχίσει η πλήρης επιβολή του προστίμου.

Σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η απαγόρευση δεν αφορά μόνο στα αυτοκίνητα με βελγικές πινακίδες, αλλά και σε αυτά με ξένες πινακίδες τα οποία θα θελήσουν να κινηθούν εντός των πόλεων του Βελγίου.

Πάντως άσχετα με την κατηγορία Euro στην οποία ανήκει το αυτοκίνητό τους, όσο ξένοι θέλουν να κυκλοφορήσουν μέσα στην πόλη των Βρυξελλών με το αυτοκίνητό τους, θα πρέπει προτού πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους να κάνουν εγγραφή στο ειδικό site που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό. Σε αντίθετη περίπτωση το πρόστιμο είναι 150 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By