Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Αποχώρηση Ποταμιού με αιχμές κατά της… Ζωής

Το κόμμα αποχώρησε από την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

to-potami-

Την αποχώρησή του από την Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις ανακοίνωσε το Ποτάμι εκφράζοντας αιχμές για τις κινήσεις της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη επικρίνει την απόφαση της προέδρου της Βουλής να «αυτοαναγορεύθηκε σε Πρόεδρο (σ.σ. της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις) δίχως καν να συνεδριάσει η Επιτροπή. Γεγονός πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αφού επισημαίνει ότι έχει ταχθεί υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και θα συνεχίσει να ενισχύει τις σχετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, ανακοινώνει την αποχώρησή του από την εν λόγω επιτροπή υποστηρίζοντας ότι «δε θα συνηγορήσει στον ευτελισμό των θεσμών και στη μετατροπή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών σε ντεκόρ για τις παραστάσεις, που θέλει να ανεβάσει η κυρία Κωνσταντοπούλου».

Με αφορμή την αποχώρηση από την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη επικρίνει γενικά τις πρακτικές της προέδρου της Βουλής τονίζοντας ότι «οι θεσμοί αποκτούν κάθε φορά ειδικό βάρος από το ηθικό και πολιτικό ανάστημα αυτών, που τους υπηρετούν. Όμως εδώ και δύο μήνες, έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες της συμπεριφοράς της Προέδρου της Βουλής. Ναρκισσισμός, κομματισμός και αμετροέπεια είναι -δυστυχώς- οι πιο ήπιοι χαρακτηρισμοί που διέπουν τη συμπεριφορά της. Οι ειρωνείες της και τα σχόλια της προς τους βουλευτές που ανεβαίνουν στο βήμα ή ζητούν το λόγο, την καθιστούν μέρος του προβλήματος της ασυνεννοησίας που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό και όχι παράγοντα συνεννόησης».

By