Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Αποδείξεις για το 30% του δηλωθέντος εισοδήματος

Ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ είναι η προσκόμιση από τους φορολογούμενους αποδείξεων που φθάνουν στο 30% του δηλωθέντος εισοδήματος

eforia

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα γίνει με τις αποδείξεις και το περιβόητο χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα.

Το τελευταίο σενάριο που επεξεργάζονται στο ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τον ιστότοπο το tovima.gr που το αποκαλύπτει, απαιτεί από τους φορολογούμενους αποδείξεις που φθάνουν στο 30% του δηλωθέντος εισοδήματος (από 10% που είναι σήμερα). Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου οι αποδείξεις αυτές θα πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από αγορές που έγιναν μέσω χρήσης πλαστικού χρήματος. Για τις συναλλαγές που θα γίνουν μέχρι τότε, όμως, οι πολίτες μπορούν να κρατούν αποδείξεις που γίνονται και με μετρητά.

Από το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω του πλαστικού χρήματος θα εξαιρούνται όσοι έχουν γεννηθεί πριν τις 31 Δεκεμβρίου 1950, για όσους δηλαδή είναι άνω των 65 ετών. Όσοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία θα μπορούν να συγκεντρώνουν αποδείξεις είτε από αγορές με κάρτα, είτε με μετρητά.

Η έκπτωση φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους αναμένεται να φθάνει έως και τις 2.100 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By