Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Απόδραση από το Μεταγωγών: Συνελήφθη ο ένας από τους τρεις δραπέτες

Συνελήφθη λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα ο ένας από τους τρεις επικίνδυνους κακοποιούς που απέδρασαν τα ξημερώματα από το Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη.

Εως αυτή την ώρα δεν είναι γνωστό ποιός από τους τρεις είναι αυτός που συνελήφθη. Ο δραπέτης εντοπίστηκε στην οδό Αγίου Πολυκάρπου στον Βοτανικό.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε συλληφθεί ο τέταρτος της «παρέας» των κακοποιών που έφυγαν τα ξημερώματα μέσα από το Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. Οι άλλοι τρεις όμως είναι σκληροί κακοποιοί:

Ο πρώτος είναι ο ληστής δολοφόνος που στις 2 Ιουνίου του 2012 είχε εκτελέσει εν ψυχρώ με καλάζνικοφ έναν 30χρονο στην Καισαριανή και είχε τραυματίσει τον 32χρονο αδερφό του καθώς προσπάθησε με συνεργούς του να τους κλέψουν το καινούργιο αυτοκίνητο που είχαν αγοράσει και όταν τα δύο αδέρφια αντιστάθηκαν τους γάζωσε με καλάζνικοφ.

Τον Ιούλιο του 2013 συνελήφθη και έκτοτε μεταφέρεται από φυλακή σε φυλακή γιατί συνηθίζει να δημιουργεί άγρια επεισόδια.

Ο δεύτερος δραπέτης είναι ένας από τους ληστές της συμμορίας που εισέβαλαν και στο σπίτι του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή τον Απρίλιο του 2018 και από τις δύο οικιακές βοηθούς άρπαξαν 1000 ευρώ και τη συλλογή ρολογιών του τραγουδιστή αξίας 150.000 ευρώ.

Ο τρίτος Αλβανός είχε πρωταγωνιστήσει στις αρχές Μαρτίου σε συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του. Πρόκειται λένε οι αστυνομικοί για σκληρούς και αδίστακτους κακοποιούς ιδιαίτερα επικίνδυνους και ικανούς να σκοτώσουν για ασήμαντη αφορμή.

Xαρακτηριστικό της αγριότητας τους είναι ότι όταν την κοπάνησαν από το κελί του 2ου ορόφου έχοντας αρπάξει το όπλο του αστυνομικού φρουρού τον οποίο απείλησαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και κατέβηκαν από την εσωτερική σκάλα στο μείον ένα υπόγειο, έπιασαν όμηρο μια γυναίκα αστυνομικό.

Στη συνέχεια την ανάγκασαν να τους μεταφέρει με το όχημα στην πύλη όπου εκεί της κόλλησαν το πιστόλι στον κρόταφο και την “αντάλλαξαν” όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, με το όπλο του φρουρού.

Αξίζει να επισημανθεί ότι όπως καταγγέλλουν στο protothema.gr αστυνομικοί που υπηρετούν στο Μεταγωγών αλλά και συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό καθώς οι κατά μέσο όρο τρεις αστυνομικοί στη βάρδια δεν επαρκούν για 20-40 κρατουμένους ενώ σοβαρές είναι και οι καταγγελίες που λένε ότι τα μπουτόν κινδύνου δεν λειτουργούν λέγοντας χαρακτηριστικά φταίει η κακή συντήρηση ενώ τα καλώδια έχουν φαγωθεί από τα ποντίκια!

 

bouton01

(Visited 1 times, 1 visits today)
By