Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Αποφασιστικό βήμα για την εξυγίανση της Folli Follie

Ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της εξυγίανσης της Folli Follie έγινε σήμερα καθώς οι κάτοχοι ληξιπρόθεσμων εγγυημένων μετατρέψιμων ομολόγων αξίας 249,5 εκατ. ευρώ ενέκριναν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας που βρίσκεται εδώ και καιρό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση των εν λόγω ομολογιούχων παρέστησαν το 77% του συνόλου, εκ των οποίων το 99,89% ενέκρινε το σχέδιο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην διοίκηση να προχωρήσει στην υποβολή του αιτήματος υπαγωγής στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα.

Εξάλλου είχε προηγηθεί το πράσινο φώς από τη συνέλευση των ομολογιούχων που κατείχαν ομόλογα της εταιρείας σε ελβετικό φράγκο αξίας 150 εκατ. ευρώ.

Αν και σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από την ανάληψη της νέας Διοίκησης της Folli , στο διάστημα που μεσολάβησε έγιναν διεργασίες που καθυστερούσαν επί μακρόν με την παρελθούσα Διοίκηση που ελεγχόταν από την οικογένεια Κουτσολιούτσου προκαλώντας και την αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της ίδιας της κυβέρνησης.

Η έγκριση του σχεδίου –παρά τις ατέλειές του- είναι μονόδρομος για την εταιρεία που βλέπει να έχει συρρικνωθεί σημαντικά το αντικείμενό της. Ακόμη και για τους ομολογιούχους όμως, που έχουν δανείσει με περίπου 450 εκατ. ευρώ την εταιρεία το σχέδιο εξυγίανσης είναι η μοναδική ελπίδα για μια ανάκτηση κεφαλαίων που στην καλύτερη περίπτωση θα προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ.

«Αγκάθι» στην όλη προσπάθεια εξυγίανσης είναι η άρση της δέσμευσης των περίπου 805.000 μετοχών της Dufry που κατέχει η Folli Follie. Οι συγκεκριμένες μετοχές έχουν δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και αποτελούν βασικό πυλώνα του σχεδίου αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε με τους ομολογιούχους.

Βέβαια, η διοίκηση της Folli παραμένει αισιόδοξη πως θα πετύχει την άρση, πείθοντας το δικαστικό συμβούλιο με την ορθότητα των επιχειρημάτων της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By