Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αποφυλακίζεται και ψηφίζει Πρόεδρο χωρίς χειροπέδες ο Στ. Μπούκουρας

Ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα

 mpoukouras

Την αποφυλάκιση του προφυλακισθέντα ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, μετά την πρόταση του εισαγγελέα για απελευθέρωση του με περιοριστικούς όρους.

Ο βουλευτής θα παραβρεθεί στην απογευματινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς χειροπέδες.

Ο Στ. Μπούκουρας είναι προφυλακισμένος με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και μπορεί να χαρεί εκ νέου την ελευθερία του με καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στην κρίση των δικαστικών λειτουργών μέτρησε το γεγονός ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος έχει αποστασιοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή και ως εκ τούτου δεν φαίνεται ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων.

Η συνήγορός του Βάσω Πανταζή με δήλωσή της κάνει λόγο για μια πρώτη δικαίωση του αγώνα του: «Το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμά του τη μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι ο κ. Μπούκουρας, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητάς του».

By