Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Αποφυλακίστηκε πρόωρα ο »Pharma Bro» Martin Shkreli

Ο Martin Shkreli, ο πρώην διαχειριστής hedge fund που έγινε σύμβολο της απληστίας της Wall Street αφότου αύξησε την τιμή ενός φαρμάκου κατά 5.000%, αποφυλακίστηκε πρόωρα, έχοντας καταδικαστεί σε επταετή ποινή φυλάκισής του για οικονομική απάτη, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ομοσπονδιακό Γραφείο Φυλακών (BOP).

Ο Shkreli αποφυλακίστηκε από μια ομοσπονδιακή φυλακή χαμηλής ασφαλείας στο Άλενγουντ της Πενσιλβάνια, μεταφέρθηκε σε μια κοινοτική φυλακή και βρίσκεται υπό την επίβλεψη του γραφείου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του BOP σε δήλωσή του στο Forbes.

Η ημερομηνία αποφυλάκισης του Shkreli από την επιτήρηση του BOP έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου 2022, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο Ben Brafman, δικηγόρος του Shkreli, ανέφερε σε δήλωσή του στην Washington Post ότι αποφυλακίστηκε πρόωρα αφού «ολοκλήρωσε όλα τα προγράμματα που επέτρεψαν τη μείωση της ποινής φυλάκισής του.

Ο Brafman δήλωσε ότι ο Shkreli μεταφέρεται σε ένα κέντρο επανένταξης της BOP και πρόσθεσε ότι ενθάρρυνε τον Shkreli να μην κάνει περαιτέρω δηλώσεις.

Ο Shkreli δημοσίευσε μια φωτογραφία του στο Facebook το πρωί της Τετάρτης με τη λεζάντα: «Το να βγεις από την πραγματική φυλακή είναι πιο εύκολο από το να βγεις από τη φυλακή του Twitter».

Ο Shkreli έγινε διάσημος και απεκτησε το παρατσούκλι «Pharma Bro» το 2015 όταν η φαρμακευτική του εταιρεία Turing απέκτησε το Daraprim, ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο που συνταγογραφείται μερικές φορές σε ασθενείς με HIV, και αύξησε την τιμή του από 13,50 δολάρια ανά δισκίο σε 750 δολάρια.

Ο Shkreli υπερασπίστηκε τότε την αύξηση των τιμών, λέγοντας: «Αν υπήρχε μια εταιρεία που πουλούσε μια Aston Martin στην τιμή ενός ποδηλάτου και αγοράζαμε αυτή την εταιρεία και ζητούσαμε να χρεώσουμε τιμές Toyota, δεν νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να είναι έγκλημα». Το FBI συνέλαβε τον Shkreli το 2017 με κατηγορίες για απάτη με κινητές αξίες που δεν σχετίζονται με τη διαμάχη για το Daraprim. Κρίθηκε ένοχος για εξαπάτηση επενδυτών και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση.

64,6 εκατομμύρια δολάρια: Τόσο ήταν το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Shkreli σε ξεχωριστή αντιμονοπωλιακή αγωγή που κατέθεσαν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και επτά πολιτείες. Του επιβλήθηκε επίσης ισόβια απαγόρευση εισόδου στη φαρμακοβιομηχανία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By