Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Αποκαλυπτικό γράμμα της συνεργού του Χ. Ξηρού

Αναφερόταν στο χτύπημα που ετοίμαζαν στην Α” πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

ksiros-euelpidon-dyo

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει στα χέρια του ένα αποκαλυπτικό γράμμα της συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελικής, για το χτύπημα που ετοίμαζαν στην Α” πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Το σκισμένο γράμμα της 22χρονης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha, αναφέρει τις διαπραγματεύσεις με τον άνθρωπο που θα της προμήθευε τις ποσότητες εκρηκτικής ύλης, δείχνοντας έντονη δυσφορία για την καθυστέρηση στην παράδοση των υλικών. «Πήγα στο μαγαζί και μου είπε θα είναι έτοιμα παραμονές Χριστουγέννων. Ετσι μου “ρχεται να πάω να τον βρίσω» αναφέρει.

Στο γράμμα που βρέθηκε στη γιάφκα του Λουτρακίου, η ΕΛ.ΑΣ έχει εντοπίσει πολλά ανδρικά ονόματα, τα οποία εκτιμά ότι είναι ψευδώνυμα, κωδικοποιημένα μηνύματα αλλά και σημειώσεις για τον τρόπου που προμηθεύτηκαν τον βαρύ οπλισμό (Καλάσνικοφ) που βρέθηκε στην γιάφκα.

«Θα βγουν οι Πυρήνες και ας βγει και όποιος άλλος μπορέσει» γράφει επίσης μεταξύ άλλων η Αγγελική Σ. Αναφερόμενη στο χτύπημα που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τέλος, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έχουν αποκρυπτογραφήσει τις περιοχές που εκινείτο η Αγγελική προ της σύλληψης Ξηρού: Είναι τα Εξάρχεια, η Σαρωνίδα και η Αμφιθέα και εκεί στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν νέας γιάφκας.

By