Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Αποκαλυπτικός Βέμπερ κατά Τσίπρα: «Τα χρήματα που υπόσχεται δεν υπάρχουν»

Κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα για αυτά που λέει και πράττει εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΕΛΚ

weber

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ στη διάρκεια συζήτησης το πρωί της Τετάρτης για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνόδου κορυφής,  κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «υπόσχεται χρήματα που δεν υπάρχουν» και υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» από την υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων».

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο Μάνφρεντ Βέμπερ απέρριψε σε υψηλούς τόνους την έντονη κριτική της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην πρόσφατη συμφωνία με την Τουρκία, λέγοντας ότι δεν κατανοεί τις αντιρρήσεις της «κομμουνιστικής» κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς συνυπογράφει τη συμφωνία ένας «κομμουνιστής», όπως χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό. Αυτή η αναφορά σχολιάστηκε με ειρωνικό μειδίαμα από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Στρασβούργο Γκάμπι Τσίμερ.

Στην προσφυγική κρίση εστίασαν και οι περισσότεροι ομιλητές στη διάρκεια της συζήτησης, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να προειδοποιεί εκ νέου για κατάρρευση της ζώνης Σένγκεν και για επερχόμενο πολιτικό χάος στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλoντ Γιούνκερ επισήμανε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία είναι ευθύνη των ελληνικών και τουρκικών αρχών, αλλά η επιτυχία της αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση. Απευθυνόμενος στους επικριτές της συμφωνίας, ο Γιούνκερ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είτε θα δεχθείτε ότι στο Αιγαίο τον νόμο τον κάνουν οι διακινητές και οι εγκληματίες είτε θα δεχθείτε ότι έχει νόημα η προσπάθεια που κάνουμε με τη συνεργασία της Τουρκίας».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ημίωρη συνάντηση με τον κ. Βέμπερ, με αντικείμενο το ρόλο της Τουρκίας στην προσφυγική κρίση, αλλά και την αναταραχή που επικρατεί στη γείτονα μετά τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσης.

By