Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Αποκάλυψη Γεραπετρίτη: Σκέψεις να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ

Λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την UEFA και τη FIFA για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας μάλιστα αποκάλυψε την υπογραφή συνυποσχετικού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τις διεθνείς ομοσπονδίες το προσεχές διάστημα.

Ο κ.Γεραπετρίτης που μίλησε στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ1 αποκάλυψε ότι το συνυποσχετικό θα το φτιάξει η ελληνική πλευρά και θα το υπογράψει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της UEFA.

Ο υπουργός Επικρατείας, ανέφερε επίσης ότι υπάρχει πλάνο και πρόθεση για ανεξαρτητοποίηση της διαιτησίας από την ΕΠΟ!

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ανάμεσα στα άλλα ότι ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι διοικήσεις των ομάδων και στάθηκε και στον τρόπο διαφορετικότητας στην εκλογή των οργάνων στο ποδόσφαιρο και πως υπάρχει ανάγκη για αυτό.

Για το θέμα των προτάσεων, το πως θα γίνουν και την διαιτησία ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Το πακέτο των προτάσεων από τις FIFA / UEFA θα έρθει μετά την υπογραφή του μνημονίου. Είναι μεσα στο καταστατικό των FIFA / UEFA αυτό. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα την διάθεση της UEFA να βοηθήσει.

Πρέπει να υπάρξει ένας ανεξάρτητος φορέας για τους διαιτητές. Ένας φορέας κάτω από οποίον θα είναι όλοι οι διαιτητές. Η διαιτησία πρέπει να έχει λειτουργική και οργανική ανεξαρτησία.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει πρώτα επαφές με την ΕΠΟ, ο υπουργός σημείωσε: «Δεν είμαι σίγουρος πως θα ήταν προς το καλύτερο.

Πρέπει να υιοθετήσουμε κανόνες που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό. Είναι εντυπωσιακοί οι πίνακες στατιστικής της UEFA. Τα περισσότερα πρωταθλήματα είναι σε ανοδική πορεία. Σχεδόν η μόνη που έχει πάρει την κατιούσα είναι η Ελλάδα. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δούμε τα ξένα πρότυπα και μετά να προβούμε σε οτιδήποτε άλλο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By