Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Αποκάλυψη: Ο Ανδρέας Παπανδρέου απέτρεψε δολοφονία εκδότη

Ο προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου, Δημήτρης Κρεμαστινός, αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό για τη ζωή του τέως πρωθυπουργού.

Ο κ. Κρεμαστινός, οποίος έχει διατελέσει υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για την περίοδο που ο Ανδρέας Παπανδρέου απέτρεψε τη δολοφονική επίθεση εναντίον εκδότη, ο οποίος δημοσίευσε προσωπικές φωτογραφίες της Δήμητρας Παπανδρέου.

Όπως γράφει ο κ. Κρεμαστινός στο βιβλίο του, ο εκδότης της Αυριανής Γιώργος Κουρής δημοσίευε προσωπικές φωτογραφίες της κας Παπανδρέου, γεγονός που είχε «καταρρακώσει τον Ανδρέα Παπανδρέου», ο οποίος, όμως, δεν παραπονιόταν.

Σε σύσκεψή του Παπανδρέου με στελέχη του κόμματος και ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών κάποιος του πρότεινε να «καθαρίσουν» τον εκδότη.

«Άκουσε να δεις, Πρόεδρε, μην συζητάμε πολλή ώρα. Θα κάνεις ό,τι κάνει ένας χωριάτης που θα του πάρουν τις φωτογραφίες της γυναίκας του στο καφενείο του χωριού του», του είπε, σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό.

«Τι θα κάνει ο χωριάτης;» του απάντησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα πάρει ένα τσεκούρι και θα ανοίξει το κεφάλι αυτουνού στα δύο», ήταν η απάντηση που έλαβε.

«Επικράτησε σιωπή. Σιγά σιγά έκλεισε η συνεδρίαση και φύγαν όλοι. Οπότε εγώ έφυγα με μαύρη σκέψη, λέω τι λένε εδώ πέρα; Αλλά τα γεγονότα πήγαν ομαλά και ένα Σάββατο, που τον έβλεπα συνήθως μόνο, του λέω: Πρόεδρε, τι είναι τώρα αυτές οι ιστορίες, τι θα γίνει;

Και τότε ήταν κάθετος, μου λέει: Άκουσε να δεις, Δημήτρη, από τότε που ο πρωθυπουργός θα αρχίσει να υιοθετεί τέτοιες σκέψεις παίρνει διαζύγιο με τη λέξη που λέγεται Δημοκρατία», περιέγραψε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κρεμαστινός σημείωσε πως μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου αποκάλυψε στον Γιώργο Κουρή το τι είχε συμβεί. «Του είπα: τουλάχιστον μετά θάνατον να τον σεβαστείς γιατί πήρε μια απόφαση που αφορούσε τη ζωή σου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By