Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Αποκαλυπτική έρευνα για την Microsoft: Τι απάντησαν 132.0000 εργαζόμενοι

Ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς γίγαντες παγκοσμίως, η Microsoft, κάθε χρόνο διεξάγει έρευνα, με την ονομασία «MS Poll». Με τον τρόπο αυτό, επιδιώκει να μάθει την άποψη των εργαζομένων της αναφορικά με – κρίσιμα για το μέλλον της εταιρείας – ζητήματα όπως η ηγεσία, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αλλά και οι χρηματικές απολαβές.

Φέτος, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των εργαζομένων της και συγκεκριμένα το 88% – σχεδόν δηλαδή 132.000 από τους συνολικά 149.000 εργαζομένους – ανταποκρίθηκε θετικά στο να απαντήσει το εν λόγω ερωτηματολόγιο. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι απαντήσεις που έδωσαν οι εργαζόμενοι της Microsoft ήταν ως επί το πλείστον θετικές – γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τη διοίκηση της εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, το υψηλότερο ποσοστό θετικών απαντήσεων εντοπίζεται στην κατηγορία την οποία ο τεχνολογικός κολοσσός έχει επιλέξει να ονομάσει ως «αυθεντικότητα, ιδιοκτησία, πίστη στη δέσμευση για διαφορετικότητα». Η εν λόγω κατηγορία συγκέντρωσε 90% θετικές απαντήσεις.

Στον αντίποδα, η κατηγορία με τις λιγότερες ευνοϊκές απαντήσεις σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Business Insider ήταν η κατηγορία «επιδόσεις – απόδοση», με μόλις 66% θετικές απαντήσεις. Ακολουθεί η κατηγορία με την ονομασία «συμφωνία» η οποία αναφέρεται στην οικονομική συμφωνία και πιο συγκεκριμένα εάν υπάρχει μια λογική ισορροπία ανάμεσα στην προσφορά του κάθε εργαζομένου στην εταιρεία και στο μισθό του. Η εν λόγω κατηγορία απέσπασε θετικές απαντήσεις που δεν ξεπερνούν το 73%.

Για το προηγούμενο έτος, η έρευνα διαπίστωσε πως οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζονταν λιγότερο ικανοποιημένοι όσον αφορά στο ζήτημα των αμοιβών. Το 55%, μάλιστα, των υπαλλήλων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι ο συνδυασμός μισθού, μπόνους και ιδίων κεφαλαίων τους ήταν ανταγωνιστικός με παρόμοιες θέσεις εργασίας σε άλλες τεχνολογικές εταιρείες. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τα προηγούμενα έτη ήταν 57% για το έτος 2019, 61% για το 2018 και 65% για το 2017.

Τέλος, σε ολόκληρη την εταιρεία, το 81% των εργαζομένων απάντησε θετικά σε ερωτήσεις με κεντρικό θέμα την πρόθεση παραμονής στην εταιρεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By