Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Αποκαλυπτικός Έλον Μασκ: Έρχεται πιθανή συνεργασία Starlink και Apple

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι η εταιρεία δορυφορικού ίντερνετ, Starlink βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple, για πιθανή συνεργασία στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου στα iPhone.

«Είχαμε πολλά υποσχόμενες συζητήσεις με την Apple σχετικά με τη συνδεσιμότητα του Starlink. Προφανώς, η ομάδα του iPhone είναι εξαιρετικά έξυπνη», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτηση του στο Twitter.

Tα σχόλια ήρθαν αφότου η Apple παρουσίασε το νέο iPhone 14, το οποίο θα χρησιμοποιεί δορυφορική υπηρεσία για να επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις έκτακτης ανάγκης ακόμα και όταν δεν έχουν σήμα, αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Μασκ, η σύνδεση δορυφόρων και κινητών τηλεφώνων θα είναι αποδοτικότερη, εάν το λογισμικό και ο εξοπλισμός της συσκευής προσαρμοστεί στο σήμα που εκπέμπεται από δορυφόρους, αντί να προσαρμοστεί το σύστημα του Starlink.

Συνεπώς, ο δισεκατομμυριούχος άφησε να εννοηθεί ότι η Apple θα πρέπει να προσαρμόσει τις συσκευές της προκειμένου να συνδεθούν με τους δορυφόρους της Starlink. Η Apple προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει από την πλευρά της την ύπαρξη συνομιλιών με τον Έλον Μασκ.

(Visited 1 times, 2 visits today)
By