Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτερου μισθού ζητά η ΓΣΕΕ

«Την κυβέρνηση θα την κρίνουμε μόνο από τα έργα της», τόνισε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Όπως γνωρίζετε, ενόψει ΔΕΘ, γίνονται οι συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η ΓΣΕΕ, δυστυχώς, δεν εκαλείτο για τους γνωστούς λόγους. Σήμερα, βρεθήκαμε με τον πρωθυπουργό και, βεβαίως, δεν αναφερθήκαμε στο παρελθόν.

Του θέσαμε τα μεγάλα ζητήματα, τα κεντρικά, τα κομβικά ζητήματα, που αφορούν στις Συλλογικές Συμβάσεις και στο εργασιακό καθεστώς, που απορυθμίστηκε πλήρως την περίοδο των μνημονίων και επιζητούμε όχι διορθώσεις στο πόδι, όχι αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες και τροπολογίες, όπως έγιναν και αποτελούν κακή νομοθέτηση με τον τρόπο που έγιναν την προηγούμενη περίοδο.

Ζητήσαμε να αποκατασταθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ο κατώτερος μισθός, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και, βεβαίως, το ασφαλιστικό ζήτημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι, για το θέμα αυτό, μάλιστα, «κάναμε την υπόμνηση ότι με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράψαμε εν μέσω κρίσης και μνημονίου, εμείς έχουμε συμφωνήσει με τους εργοδότες για τη σύσταση Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου και, ως εκ τούτου, να μην επιχειρείται να ανακαλυφθεί η Αμερική.

Η κυβέρνηση πρέπει να προσφέρει την αρωγή της, τη νομοθετική πρωτοβουλία όπου απαιτείται, ώστε για τους χειρότερα αμειβόμενους και χωρίς ασφάλεια εργαζόμενους να βρεθεί μία εναλλακτική λύση, όταν πολλά συστήματα και υποσυστήματα έχουν καταρρεύσει»

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «ο πρωθυπουργός σημείωσε τις παρατηρήσεις μας και, βεβαίως, θα ακούσουμε τι θα πει στη Θεσσαλονίκη».

«Εμείς τις κυβερνήσεις, και αυτό θα κάνουμε και με την παρούσα κυβέρνηση, δεν θα τις κρίνουμε ούτε από το τι είναι ούτε από το τι λένε ότι είναι ούτε από τις γενικές διακηρύξεις.

Θα τις κρίνουμε από τα έργα τους. Και αυτή την κυβέρνηση θα την κρίνουμε εξίσου αυστηρά, όπως κρίναμε και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μόνο από τα έργα της», κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By