Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Απολύθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε πισώπλατα τον αφροαμερικανό

Ο άντρας αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου

dolofonia-afroamerikanou

Απελύθη από την θέση του στο αστυνομικό τμήμα της Νότιας Καρολίνα, ο αστυνομικός που σκότωσε με πισόπλατους πυροβολισμούς ένα άοπλο αφροαμερικανό, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πολιτείας.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και Πολιτικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ άρχισε έρευνα σχετικά με τη δολοφονία του 50χρονου Αφροαμερικανού, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι λαμβάνοντας υπόψη ένα βίντεο που τράβηξε περαστικός και δείχνει τη στιγμή των πυροβολισμών, ο αστυνομικός θα χρεωθεί με την βαρύτατη κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας.

Στο βίντεο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα New York Times, ο αστυνομικός διακρίνεται να πυροβολεί πισώπλατα οκτώ φορές τον Αφροαμερικανό, ο οποίος μετά από μια μικρή συμπλοκή με τον αστυνομικό άρχισε να τρέχει. Ο Αφροαμερικανός είχε συλληφθεί στη διάρκεια έρευνας ρουτίνας.

Ο αστυνομικός, που με βάση την κατηγορία που αντιμετωπίζει μπορεί να καταδικαστεί στη θανατική ποινή ή σε κάθειρξη 30 ετών οδηγήθηκε ήδη στο κέντρο κράτησης του Τσάρλεστον Κάουντι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By