Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Απόπειρα δολοφονίας στη Λευκωσία – Οι δύο δράστες πυροβόλησαν το θύμα εν κινήσει

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας νεαρός άντρας, ο οποίος πριν λίγη ώρα δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς σε κατοικημένη περιοχή στον συνοικισμό Ανθούπολης στη Λευκωσία.

Το θύμα επέβαινε σε μοτοσικλέτα όταν τον πλησίασε άλλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη. Εν κινήσει, ο ένας εκ των δραστών έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Δύο σφαίρες βρήκαν το θύμα στο σώμα και μία στο λαιμό. Η κίνηση της μοτοσικλέτας των δραστών και του θύματος έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας.

Οι δράστες ανέπτυξε ταχύτητα και εγκατέλειψε την περιοχή. Το θύμα. όπως αναφέρουν πληροφορίες του Protothema.gr, αρχικώς μιλούσε και επικοινωνούσε με το περιβάλλον αλλά στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του μέχρι να τον παραλάβει ασθενοφόρο.

Ο στόχος της απόπειρας ήταν γνωστός στις αρχές καθώς τις απασχόλησε αρκετές φορές για υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος. Ήταν συνεργάτης του Αλέξη Μαυρομιχάλη ο οποίος δολοφονήθηκε πριν λίγους μήνες στη Λευκωσία και είχε αναλάβει μέρος των «επιχειρήσεων» του μετά τη δολοφονία. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως ήρθε σε σύγκρουση με άλλα μέλη της ίδιας ομάδας .

Η απόπειρα έγινε κοντά στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμειας, όπου ο στόχος της απόπειρας είχε μεταβεί για να επισκεφθεί φίλο του που κρατείται εκεί. Οι κινήσεις του όπως εκτιμά η αστυνομία ήταν γνωστές στους δράστες οι οποίοι τον ακολούθησαν και επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν.

By