Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του Ρωμανού

«Η αίτηση αναιρέσεως δεν είχε και πολλές πιθανότητες επιτυχίας, το δικαστήριο κρίνει νομικά θέματα»

romanos-video-

Απορρίφθηκε από τον Αρειο Πάγο το αίτημα αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, που είχε καταθέσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απέρριπτε το αίτημα του Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες.

«Η αίτηση αναιρέσεως δεν είχε και πολλές πιθανότητες επιτυχίας, το δικαστήριο κρίνει νομικά θέματα» σχολίαζαν στον ΣΚΑΪ δικαστικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτό το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να παρακολουθεί από κοντά τα μαθήματα της σχολής του, φορώντας το ειδικό «βραχιολάκι». Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη, ο κ. Αθανασίου είπε συγκεκριμένα ότι «αν αύριο εφαρμόσουμε τα βραχιολάκια κι εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις –που νομίζω ότι τις πληροί– τότε μπορεί να υλοποιηθεί».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση στους γονείς του Ρωμανού να ξεκινήσει ο Νίκος Ρωμανός τα μαθήματά του εξ αποστάσεως, κάνοντας χρήση της τροπολογίας που τίθεται σήμερα προς ψήφιση και κατόπιν να συνεχίσει με το «βραχιολάκι». Σημειώνεται ότι το μέτρο έχει ψηφιστεί από τον προηγούμενο Οκτώβριο, ωστόσο ακόμη εκκρεμούν οι σχετικοί διαγωνισμοί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By