Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

“Απόβαση” χιλιάδων μεταναστών στα ελληνικά νησιά προετοιμάζουν οι Τούρκοι!

Μεταφορά χιλιάδων παράνομων μεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου σχεδιάζει και εφαρμόζει η Άγκυρα, σύμφωνα και με δηλώσεις Τούρκου διακινητή.

Τα νέα στοιχεία έρχονται που έρχονται στο φως τις τελευταίες ώρες, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ανοίξει την “στρόφιγγα” και στέλνει κατά κύματα μετανάστες στην Ελλάδα.

Οι απειλές της Άγκυρας εγείρουν ζωηρό προβληματισμό στην ΕΕ, τη στιγμή που η γειτονική χώρα δέχεται συνεχείς προειδοποιήσεις για την τήρηση της κοινής δήλωσης με τις Βρυξέλλες για το Μεταναστευτικό.

Το όργιο προκλητικότητας από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώνεται από τη μαρτυρία “on camera” ενός Τούρκου διακινητή παράνομων μεταναστών.

Ο Τούρκος διακινητής δηλώνει τα εξής: “Οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή (σ.σ. Έβρος). Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν. Εμείς εδώ κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές. Το κόστος είναι 7 – 8 χιλιάδες ευρώ κι εμείς κερδίζουμε 2.000 ευρώ.

Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20 – 25 λεπτά της ώρας”.

Οι δηλώσεις αυτές φτάνουν ύστερα από τα αποκαλυπτικά βίντεο που δείχνουν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες στον Έβρο και μετά την είδηση ότι Τούρκοι μοιράζουν δακρυγόνα σε μετανάστες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By