Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Απουσίαζαν 33 από τους 38 εργαζόμενους δημόσιας υπηρεσίας – Πώς δικαιολόγησε το συμβάν η προϊσταμένη

Αγώνα δρόμου για να δικαιολογήσει την απουσία δεκάδων συναδέλφων της έκανε μια επικεφαλής τμήματος σε υπηρεσία της Λάρισας, όταν υπήρξε απροειδοποίητη επίσκεψη της προϊσταμένης Αρχής.

Όπως γράφει η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» στο εν λόγω τμήμα υπηρετούν 38 υπάλληλοι ενώ την ημέρα που πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος 13 εξ αυτών απουσίαζαν με άδεια για διάφορους λόγους (κανονική, διοικητική, αναρρωτική κλπ).

Θεωρητικά, το τμήμα θα μπορούσε να λειτουργήσει με άνεση με τους υπόλοιπους 25 εργαζόμενους αλλά την ώρα της επίσκεψης της προϊσταμένης Αρχής στα πόστα τους βρίσκονταν μόλις τέσσερις εργαζόμενοι και η προϊσταμένη τους.

Το έγγραφο που συνέταξε η προϊσταμένη για να δικαιολογήσει το συμβάν ανέφερε τα εξής:

«Στους χώρους του τμήματος παρευρίσκονταν εκτός από εμένα 4 άλλοι συνάδελφοι. Από τα υπόλοιπα 20 άτομα:

2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 λόγω μειωμένου ωραρίου, 4 άτομα αποχώρησαν στις 13:00 με δίωρη άδεια, 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 με μονόωρη άδεια, 1 άτομο βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο ανάπαυσης, 1 άτομο βρισκόταν στο Α.Τ.Μ. της Τράπεζας, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:15 με ολιγόωρη άδεια, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:35.

Αναφορικά με τα λοιπά 8 άτομα, είχαν αναχωρήσει στο πλαίσιο της διευκόλυνσής τους για ενημέρωση σε εργασιακά θέματα και προκειμένου να συναντηθούν με μέλη του Σωματείου.

Σας διαβεβαιώνω πως σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσονταν η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Στη διάθεσή σας για περαιτέρω εξηγήσεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By