Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Αποζημίωση για «ηθική βλάβη» πληρώνει η Telegraph στην Μελάνια Τραμπ

Το ρεπορτάζ «Το Μυστήριο της Μελάνια» ήταν γεμάτο ανακρίβειες, παραδέχθηκε η βρετανική εφημερίδα

Μπορεί η Telegraph να είναι μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του βρετανικού Τύπου, όμως φαίνεται πως υπέπεσε σε μεγάλο σφάλμα. Το ρεπορτάζ με τίτλο «Το Μυστήριο της Μελάνια», που δημοσιεύθηκε στο πρωτοσέλιδο στις 19 Ιανουαρίου, ήταν γεμάτο ανακρίβειες – τόσο που η εφημερίδα όχι μόνο αναγκάστηκε να επανορθώσει αλλά θα καταβάλει και αποζημίωση για «ηθική βλάβη» στην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έχει πλέον «κατέβει» από την ιστοσελίδα της εφημερίδας, ενώ αντίθετα οι αναγνώστες μπορούν να δουν ένα άλλο, με τίτλο: «Μελάνια Τραμπ – Η συγγνώμη». Εκεί, η Telegraph ανασκευάζει όσα «λάθη» έγιναν, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο πατέρας της Πρώτης Κυρίας δεν ήταν τρομακτικός και δεν έλεγχε την οικογένεια», «η Μελάνια δεν παράτησε τις σπουδές της στο σχέδιο και την αρχιτεκτονική λόγω ενός διαγωνίσματος, αλλά γιατί ήθελε να ξεκινήσει καριέρα ως μοντέλο», «δεν πάλευε να δημιουργήσει καριέρα όταν γνώρισε τον Ντόναλντ Τραμπ».

Στο άρθρο – απολογία επίσης διορθώνεται η ημερομηνία που γνώρισε τον Τραμπ και το πότε έφτασε στις ΗΠΑ η οικογένειά της.

Το ότι η Μελάνια έκλαιγε την βραδιά που ο Τραμπ έγινε πρόεδρος, επίσης «είναι λάθος αναφορά», γράφει η Telegraph.

«Ζητάμε συγγνώμη από την Πρώτη Κυρία και την οικογένειά της για όποια αναστάτωση προκλήθηκε από την δημοσίευσή μας. Ως ένδειξη της μεταμέλειάς μας, συμφωνήσαμε να καταβάλλουμε στην κυρία Τραμπ αποζημίωση για ηθική βλάβη, όπως και τα δικαστικά έξοδα», καταλήγει το άρθρο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By