Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Αποζημιώσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει η Lufthansa για τα θύματα της τραγωδίας

Το μοιραίο αεροπλάνο της Germanwings ήταν ασφαλισμένο για 6,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την Handelsblatt, η οποία επικαλείται πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση

germanwings6

Η κοινοπραξία των ασφαλιστικών εταιρειών με επικεφαλής τη γερμανική Allianz έβαλε στην άκρη 300 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 279 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη των αποζημιώσεων για τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings, ανακοίνωσε ο όμιλος Lufthansa. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε πρόβλεψη για 300 εκατ. δολάρια» για να καλυφθούν τα πιθανά αιτήματα αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και το αεροπλάνο που καταστράφηκε, δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής εταιρείας της Germanwings, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε αεροπορική συντριβή ανέρχονται γενικά σε 1 εκατομμύριο δολάρια ανά επιβάτη, αλλά η παρουσία Αμερικανών μεταξύ των θυμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες αποζημιώσεις.

germ2

Το αεροπλάνο ήταν ασφαλισμένο για 6,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την Handelsblatt, η οποία επικαλείται πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.
Η Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), θυγατρική της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz, εξειδικευμένη στη διαχείριση κινδύνων των μεγάλων ομίλων, είναι επικεφαλής των ασφαλιστών της Germanwings. Οι αποζημιώσεις για τις ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της συντριβής, πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, ενός Α320 της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Lufthansa στις γαλλικές Άλπεις, καθώς και για το κατεστραμμένο αεροπλάνο, θα καταβληθούν από τους ασφαλιστές, έστω κι αν το δυστύχημα προκλήθηκε εσκεμμένα, είχαν δηλώσει την Παρασκευή πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.

Η συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings, το οποίο εκτελούσε πτήση από τη Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων. Ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου Αντρέας Λούμπιτς φαίνεται πως κλειδώθηκε μόνος στο πιλοτήριο, επωφελούμενος από σύντομη απουσία του κυβερνήτη και είναι ύποπτος ότι έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στο βουνό.

german loubitz1

(Visited 1 times, 1 visits today)
By