Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022

Apple και Facebook: Χρηματοδοτούν την κατάψυξη ωαρίων των εργαζομένων

Aμφιλεγόμενη «παροχή» προς τις γυναίκες στελέχη τους: Πριμοδοτούν την κατάψυξη ωαρίων για να καθυστερήσουν τη μητρότητα και να μην πλήξουν την καριέρα τους!

apple

Η Apple και το Facebook προσθέτουν ένα νέο «προνόμιο» στις παροχές που δίνουν σε όσες γυναίκες εργάζονται μαζί τους: την δωρεάν κατάψυξη των ωαρίων τους, που θα τους επιτρέπει να καθυστερούν την μητρότητα για μερικά χρόνια.

Το Facebook άρχισε να προσφέρει πρόσφατα την υπηρεσία ενώ στα σχέδια της Apple είναι να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2015, όπως αναφέρει το NBC News. Οι δύο επιχειρήσεις είναι οι πρώτοι μεγάλοι εργοδότες που προσφέρουν αυτή την κάλυψη για μη ιατρικούς λόγους.

Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, η πιθανότητα των επιτυχημένων κυήσεων σταδιακά μειώνεται, ειδικά μετά το 27ο έτος της γυναίκας. Η κατάψυξη ωαρίων μοιάζει σαν μια μέθοδος διατήρησης της γονιμότητας, με τα νεότερα αβγά που συνήθως είναι και πιο υγιή.

«Έχοντας μια δυναμική καριέρα, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ με τα παιδιά» λέει η Μπριτζίτ Άνταμς, δικηγόρος και ιδρύτρια του φόρουμ Eggsurance.com για την ψύξη ωαρίων. «Δίνοντας αυτό το όφελος, οι εταιρείες επενδύουν στις γυναίκες, και τις στηρίζουν να χαράξουν τις ζωές που επιθυμούν».

Σε μια εμφανώς ανδροκρατούμενη Silicon Valley όπου οι επιχειρήσεις ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν ταλαντούχες γυναίκες στελέχη, η παροχή αυτή μπορεί να δώσει στην Apple και το Facebook ένα πλεονέκτημα να προσελκύσουν γυναίκες που θέλουν να αφοσιωθούν στην μητρότητα αντί στην καριέρα τους. Η κάλυψη της «ψύξης των ωαρίων» μπορεί να θεωρηθεί ως ενός τύπου «ανταμοιβή» για την αφοσίωση των γυναικών στην εταιρεία.

Η κατάψυξη ωαρίων σήμερα κοστίζει περίπου 10.000 δολάρια συν 1000 δολάρια το χρόνο για τη συντήρηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By