Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Apple: Καμία ευθύνη του iCloud για την υποκλοπή φωτογραφιών

«Πρόκειται για στοχευμένες επιθέσεις στους συγκεκριμένους λογαριασμούς»

apple store

Μια εβδομάδα πριν την κυκλοφορία του καινούργιου iPhone η Apple είδε χάκερ να μπαίνουν στους λογαριασμούς iCloud διάσημων κατόχων συσκευών και τις προσωπικές φωτογραφίες τους να πλημμυρίζουν το Διαδίκτυο. Στους διάσημους που δέχτηκαν την επίθεση περιλαμβάνονται η ηθοποιός Jennifer Lawrence, το μοντέλο Kate Upton και η ηθοποιός Kirsten Dunst.

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις η Αpple ανακοίνωσε πως πρόκειται για στοχευμένες επιθέσεις στους συγκεκριμένους λογαριασμούς και όχι μια κακόβουλη είσοδο στο λογισμικό του iCloud. H συγκεκριμένη υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν φωτογραφίες και άλλο περιεχόμενο στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση από κάθε συσκευή της Apple.

Τα ζητήματα ασφαλείας έχουν υπάρξει ένα από τα κυριότερα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η Apple. Παρόλα αυτά οι συγκεκριμένες υπηρεσίες γίνονται όλο και δημοφιλέστερες.

Tο ότι σταρ του αυτού του μεγέθους δέχτηκαν αυτή την επίθεση λειτουργεί σαν καμπανάκι κινδύνου όσον αφορά τα ζητήματα ασφαλείας, σε διάσημους και μη. «Αν πρέπει οπωσδήποτε να βγάλεις μια γυμνή φωτογραφία καλό είναι να έχεις έναν μη προφανή κωδικό» λέει ο Michael Fertik επικεφαλής του Reputation.com

To σίγουρο είναι πως οι διάσημοι θα πρέπει να συνηθίσουν με την ιδέα πως στο άμεσο μέλλον οι φωτογραφίες τους θα κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Όσον αφορά την Apple, ανεξάρτητα ποιος ευθύνεται για τις υποκλοπές είναι βέβαιο πως δεν ήθελε μια τέτοια εξέλιξη μια εβδομάδα πριν την κυκλοφορία του καινούργιου iPhone.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By