Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Apple: Απέσυρε την εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ

Η Apple απέσυρε την εφαρμογή από το App Store που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ για να εντοπίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών.

Σε ανακοίνωσή της η Apple ανέφερε ότι το HKmap.live app έχει αποσυρθεί επειδή έθετε σε κίνδυνο πολίτες και αστυνομικούς στο Χονγκ Κονγκ και παραβίαζε τους όρους της υπηρεσίας.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες από την πλευρά του Πεκίνου, καθώς η επίσημη εφημερίδα της κινεζικής κυβέρνησης είχε αποκαλέσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή «δηλητηριώδη» καθώς και ότι βοηθούσε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ.

Μία ημέρα νωρίτερα, η κρατικά ελεγχόμενη People’s Daily Online άσκησε δριμεία κριτική στην Apple για την εφαρμογή. «Έχουμε μάθει ότι μια εφαρμογή, η HKmap.live, έχει χρησιμοποιηθεί με τρόπους που θέτουν σε κίνδυνο την επιβολή του νόμου και τους πολίτες στο Χονγκ Κονγκ».

Όπως ανέφερε η εφημερίδα, η διαθεσιμότητα της εφαρμογής από το AppStore της Apple στο Χονγκ Κονγκ, άνοιγε την πόρτα σε βίαιους διαδηλωτές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By