Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Apple: Κυκλοφόρησε αναβάθμιση για το κενό ασφαλείας στα Mac

Η Apple κυκλοφόρησε αναβάθμιση με την οποία διορθώνει το κενό ασφαλείας στα Mac και ζητά συγγνώμη από τους χρήστες της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως κυκλοφόρησε διόρθωση για το λογισμικό της και καλεί όλους τους χρήστες που έχουν Mac και διαθέτουν την τελευταία έκδοση 10.13.1 του MacOS High Sierra να «κατεβάσουν» και να εγκαταστήσουν την προστασία για τον υπολογιστή τους. Οι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων θα δουν μια ενημέρωση που θα τους προτρέπει να εγκαταστήσουν την αναβάθμιση.

ΗΠΑ και Γερμανία εξέδωσαν προειδοποιήσεις καλώντας τους χρήστες Mac να εγκαταστήσουν την αναβάθμιση.

«Λυπούμαστε πολύ γι” αυτό το σφάλμα και ζητάμε συγγνώμη από όλους τους χρήστες Mac. Όταν οι μηχανικοί μας έμαθαν για το πρόβλημα το απόγευμα της Τρίτης, αμέσως αρχίσαμε να εργαζόμαστε για μια αναβάθμιση που κλείνει το κενό ασφαλείας» ανακοίνωσε η Apple

«Η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για κάθε προϊόν της Apple και δυστυχώς «σκοντάψαμε» σε αυτή την έκδοση του MacOS. Οι πελάτες μας αξίζουν κάτι καλύτερο. Ελέγχουμε την όλη διαδικασία ανάπτυξης του λογισμικού μας, ώστε να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Για την ιστορία, είναι η δεύτερη φορά που η Apple αναγκάζεται να κυκλοφορήσει λογισμικό για να αναβαθμιστούν άμεσα υπολογιστές των χρηστών της.

Το κενό ασφαλείας εντοπίστηκε από τον Τούρκο προγραμματιστή Λεμί Εργκίν. Για τον Εργκίν ήταν πολύ εύκολο να το εντοπίσει: διαπίστωσε ότι εισάγοντας ως όνομα χρήστη τη λέξη «root», αφήνοντας κενό το πεδίο του password και χτυπώντας μερικά «enter» στη σειρά, είναι δυνατό να αποκτήσει κανείς απεριόριστη πρόσβαση στον υπολογιστή!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By