Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Apple: Τα νέα MacBook Pro είναι εδώ

Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Apple στα γραφεία της στο Cupertino, και γιορτάζοντας την 25η επέτειο τους, αποκάλυψε νέους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro, οι οποίοι παρόλο που διατηρούν τις βασικές αρχές του σχεδιασμού που παραμένουν από το 2012 –φυσικά διατηρούν τον aluminum unibody σχεδιασμό- έρχονται ανανεωμένοι σε διάφορα σημεία και περιλαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά.

Οι νέοι φορητοί υπολογιστές της Apple, MacBook Pro, είναι μεταλλικοί και διαθέσιμοι σε δύο χρωματισμούς (Silver και Space Gray) και ελαφρώς μικρότεροι σε διαστάσεις σε σχέση (23% μικρότερος σε όγκο και 17% λεπτότερος στην περίπτωση του 13-inch MacBook Pro) με τα μοντέλα που αντικαθιστούν και ελαφρύτεροι, αλλά διατηρούν όμοιας διαγωνίου οθόνες, στις 13,3 ίντσες και στις 15,4 ίντσες.

Το πληκτρολόγιο είναι επανασχεδιασμένο με 2nd Generation Butterfly Mechanism ενώ το Force Touch Trackpad είναι δύο φορές μεγαλύτερο σε σχέση με το παρελθόν. Το χαρακτηριστικό ωστόσο που τράβηξε τα βλέμματα ήταν κάτι νέο, η Touch Bar.

Τα πλήκτρα λειτουργιών, συνεχίζουν να υπάρχουν κατά κάποιο τρόπο, και μαζί και το πλήκτρο Esc, αν και τώρα σχηματίζονται από… εικονοστοιχεία. Αυτό σημαίνει, ότι για να ρυθμίσετε την φωτεινότητα ή την ένταση του ήχου υπάρχει τώρα η οθόνη αφής τεχνολογίας OLED με την ονομασία Touch Bar, η οποία επιπλέον εμφανίζει διάφορες ρυθμίσεις και επιλογές (contextual menus κ.ά) ανάλογα την εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο χρήστης αλλά και ειδοποιήσεις ενώ στην δεξιά πλευρά της, υπάρχει και αναγνώστης δαχτυλικού αποτυπώματος Touch ID.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By