Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Apple: Το φθινόπωρο τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone 12 – Τι θα περιλαμβάνει

Ακόμα και πριν την αποκάλυψη του iPhone 11 και του iPhone 11 Pro τον Σεπτέμβριο, ήδη είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για το τι ακριβώς σχεδιάζει η Apple για το 2020.

Τη χρονιά που διανύουμε αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη αναβάθμιση που έχει συμβεί ποτέ, με εισαγωγή τεχνολογίας 5G – μια εξέλιξη που κάποιοι αναλυτές περιμένουν ότι θα ανοίξει έναν τεράστιο κύκλο αναβάθμισης των iPhone.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Wedbush Securities, Dan Ives, 350 εκατ. iPhones είναι στα πρόθυρα της αναβάθμισης, ενώ μελέτη της Strategy Analytics που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο αναφέρει ότι η Apple θα ξεπεράσει την Samsung και την Huawei και θα έχει ηγετική θέση στην αγορά των 5G smartphones εντός του 2020, παρά το γεγονός ότι αυτές οι δυο εταιρείες έχουν ήδη smartphones που υποστηρίζουν τεχνολογία 5G πριν την Apple.

Αναμένονται πάντως κι άλλες μεγάλες αλλαγές στα iPhones νέας γενιάς, όπως επιλογές για διάφορα μεγέθη, ανανεωμένο σχεδιασμό και κάμερα τριών διαστάσεων.

Το νέο iPhone αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το BusinessInsider παραθέτει όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για αυτό:

Η Apple θα απομακρυνθεί από την τεχνολογία των οθονών LCD για όλα τα νέα iPhones από φέτος κι αυτό θα είναι σημαντικό γιατί την τελευταία διετία η Apple έχει εξοπλίσει τα λιγότερο ακριβά νέα iPhones, όπως το iPhone 11 και το iPhone XR, με οθόνες LCD. Η οθόνη OLED προσφέρει καλύτερο κοντράστ και βαθύτερο μαύρο σε σχέση με τις οθόνες LCD, κοστίζουν όμως περισσότερο.

Θα υπάρχουν πιθανότατα τέσσερις βερσιόν των iPhone νέας γενιάς

Αυτό θα αποτελέσει μεγάλη αλλαγή από τη στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία στα smartphones τα τελευταία χρόνια. Το 2018 και το 2019 για παράδειγμα, έβγαλε νέα iPhones σε τρία διαφορετικά μοντέλα.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Apple θα λανσάρει ένα iPhone 5,4 ιντσών, δύο των 6,1 ιντσών και ένα των 6,7 ιντσών. Κι ενώ όλα τους θα έχουν οθόνη OLED και θα είναι συμβατά με τεχνολογία 5G, το μοντέλο των 5,4 ιντσών και των 6,1 ιντσών αναμένεται να έχουν δύο και όχι τρεις οθόνες. Αρα μάλλον θα είναι οι διάδοχοι των λιγότερο ακριβών
iPhone 11. Επίσης, εκτιμούν ότι η νέα γενιά iPhone δεν θα έρθουν με οθόνες 5,8 ιντσών που γνωρίζουν οι κάτοχοι των iPhone X, iPhone XS, και iPhone 11 Pro.

Η Apple σχεδιάζει να εξοπλίσει τα iPhone του 2020 με πιο ισχυρή, 3D κάμερα. Θα έχει laser scanner. Ηδη η Apple χρησιμοποιεί το Face ID στην εμπρόσθια κάμερα των iPhone X. Η νέα 3D κάμερα θα μπορεί να βγάζει φωτογραφίες με μεγαλύτερο βάθος, ώστε να φαίνονται πιο ρεαλιστικές.

Θα έχει πιθανότατα επεξεργαστές 5G chips από την Qualcomm και την Samsung

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς Apple και Qualcomm προσφάτως έλυσαν τη μακρά νομική τους διαμάχη. Επίσης τον Ιούλιο η
Apple εξαγόρασε δραστηριότητες της Intel για ένα δισ. δολ. και αυτό θα τη βοηθήσει να φτιάχνει τα δικά της μόντεμ.

Μπορεί να ξαναδούμε το μεταλλικό frame που υπήρχε στα iPhone 4, ενώ αναμένεται σημαντική αλλαγή του ντιζάιν των iPhone από το 2021.

Τέλος, είναι πιθανό το νέο iPhone να έχει και πάλι τον αισθητήρα Touch ID fingerprint στην οθόνη του. Αυτό θα βοθήσει την Apple να ανταγωνιστεί καλύτερα τα Samsung Galaxy S10

(Visited 1 times, 1 visits today)
By