Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

AppStore: Επιστροφή χρημάτων

Επιστροφή χρημάτων εντός 14 ημερών από το AppStore για εφαρμογές!

Στιγμιότυπο 2015-01-07, 5.43.37 μ.μ.To νομικό κείμενο πίσω από το AppStore (το οποίο συνήθως προσπερνάμε με ένα κλικ στο «συμφωνώ») άλλαξε κοντά στα μέσα Δεκεμβρίου.

Κανονικά, το νέο κείμενο δεν θα έπρεπε να έχει μεγάλες διαφορές από το παλιό. Ωστόσο, διαβάζοντάς το με προσοχή θα ανακαλύψετε ότι η Apple, σε μία κίνηση που προφανώς εντάσσεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, μας επιτρέπει να «επιστρέφουμε» εφαρμογές που έχουμε αγοράσει και να ζητάμε αντίστοιχα επιστροφή χρημάτων.

Η εξέλιξη είναι εντυπωσιακή και μας δίνει τη δυνατότητα, εντός 14 ημερών από μία αγορά που δεν μας ικανοποίησε, να ζητήσουμε την ακύρωσή της.

Δεν θα μας ρωτήσουν καν το γιατί. Απλά μέσα δύο εβδομάδες από το αίτημα, τα χρήματά που είχαμε ξοδέψει θα ξαναεμφανιστούν στην κάρτα από την οποία τραβήχτηκαν!

Η δυνατότητα αυτή, που αφορά μόνο την ευρωπαϊκή αγορά, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μην πέφτουν πλέον στα δίχτυα παρελκυστικών τακτικών. Εταιρίες και developers, που ανεβάζουν εφαρμογές οι οποίες υποστηρίζουν ότι κάνουν κάτι το οποίο τελικά δεν κάνουν, θα υποστούν τις συνέπειες αφού θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που μας χρέωσαν.

Το AppStore ωριμάζει και αυτό γίνεται σε όφελος του καταναλωτή. Εχει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία τα καλά της τελικά!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By