Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Αρχή στην τηλεμαχία μεταξύ Τσίπρα – Μεϊμαράκη

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα βγάλουν τα ξίφη τους σε μια καινοτόμο διαδικασία

meimarakis - tsipras2

Ενώπιος ενωπίω βρίσκονται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

Λίγο μετά τις οκτώ και μισή, οι δύο διεκδικητές της εξουσίας έφτασαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με διαφορά λίγων λεπτών. Ο κ. Τσίπρας κατευθύνθηκε προς το γραφείο του κ. Τσακνή, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στο γραφείο του κ. Ταγματάρχη, μέχρι να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της τηλεμαχίας, που θα κρίνει πολλά όσον αφορά την έκβαση των εκλογών της Κυριακής.

Νωρίτερα, έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου πραγματοποιείται το debate των δύο πολιτικών αρχηγών, συγκεντρώθηκαν οι απολυμένοι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενώ επεισόδια σημειώθηκαν με τα ΜΑΤ την ώρα που κατόπιν εντολής επιχείρησαν να τους απωθήσουν, πριν από την έλευση του Α. Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Απέναντι από τους πολιτικούς βρίσκονται οι ίδιοι δημοσιογράφοι που υπέβαλαν τις ερωτήσεις και στο προηγούμενο debate και είναι οι: Όλγα Τρέμη (MEGA), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Τον ρόλο του συντονιστή, έχει και αυτή τη βραδιά ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ1 Πάνος Χαρίτος.

H σημερινή διαδικασία περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες με σημαντικότερη τη λεγόμενη «κόκκινη κάρτα», τη δυνατότητα δηλαδή που έχει ένας αρχηγός να πάρει το λόγο αμέσως μετά την απάντηση του «αντιπάλου του» για ένα λεπτό.

Ο πρώτος γύρος θα περιλαμβάνει δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα θα περιλαμβάνει ερωτήσεις που θα αφορούν οικονομία, ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική και δημόσια διοίκηση. Στη δεύτερη ενότητα θα υπάρξουν ερωτήσεις για την εξωτερική πολιτική.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα δεχθούν συνολικά δώδεκα ερωτήσεις, οι πρώτες έξι στην πρώτη ενότητα και οι άλλες έξι στη δεύτερη. Επίσης, θα έχουν το δικαίωμα να δείξουν τρεις φορές «κόκκινη κάρτα» στον «αντίπαλό» σε κάθε ενότητα. Όταν θα απαντά ο κάθε πολιτικός αρχηγός, η κάμερα θα δείχνει και τους δύο ώστε να διακρίνονται οι αντιδράσεις του καθενός.

Στον δεύτερο γύρο της τηλεμαχίας, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να κάνει μία ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό. Στον τρίτο γύρο, ο συντονιστής της βραδιάς Πάνος Χαρίτος θα κάνει δύο ίδιες ερωτήσεις προς τους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη χωρίς δικαίωμα followup.

Τέλος, στον τελευταίο τέταρτο γύρο, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα.

By