Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Αργολίδα: Μετέφεραν 1.350 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Έκαναν χρυσές δουλειές ένας 60χρονος Έλληνας και ένας 52χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άργους- Μυκηνών έβαλαν τέλος στη… διανομή και κατέσχεσαν τα σημαντικά κέρδη τους!

Οι δράστες ακινητοποιήθηκαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών και έγινε έρευνα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, όπου βρέθηκαν συνολικά 1.350 πακέτα τσιγάρων χωρίς ταινίες του φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ κατασχέθηκαν 2.160 ευρώ από τα παράνομα κέρδη που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Τη στιγμή που προσπαθούσε να πείσει διερχόμενους πολίτες να αγοράσουν τα λαθραία καπνικά προϊόντα που είχε στην κατοχή του, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στα Ιωάννινα ένας αλλοδαπός.

Στην κατοχή του και στο σπίτι του όπου ακολούθησε έρευνα, βρέθηκαν 226 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 45 συσκευασίες με καπνό, που κατασχέθηκαν μαζί με 260 ευρώ προερχόμενα από την πώληση των λαθραίων προϊόντων. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By