Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Άρης – Μόλντε: Παιχνίδι για «καμικάζι»

Ακόμα και τώρα που πέρασαν αρκετές ώρες από τη λήξη του αγώνα με τη Μόλντε και οι σφυγμοί έπεσαν, δεν αλλάζει το πρώτο πράγμα που έρχεται σε κάποιον στο μυαλό.

Ο ορισμός της τσάμπα ήττας ήταν η συγκεκριμένη αναμέτρηση για τον Άρη, ειδικά με τα σκορ που έληξε τελικά το παιχνίδι.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα, από μια ομάδα πολύ καλά οργανωμένη, με τρεις τέσσερις ποιοτικούς παίκτες αλλά χωρίς να αποτελεί φόβητρο σε καμιά περίπτωση, αφήνει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στον Άρη. Ουσιαστικά καλείται να κάνει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα.

Καμία μάχη δεν θα πρέπει να θεωρείται χαμένη πριν δοθεί. Και ο οργανισμός που λέγεται Άρης είναι υποχρεωμένος να το πιστέψει και να δώσει τη δική του μάχη τη Πέμπτη, με αντίπαλο τη νορβηγική ομάδα.

Η δεύτερη αναμέτρηση με τη Μόλντε είναι για «καμικάζι». Είναι για όσους πιστεύουν ότι ο Άρης θα καταφέρει αυτό που για πολλούς μοιάζει ακατόρθωτο.

Αυτό , ίσως θα πρέπει να είναι και το βασικό κριτήριο με το οποίο θα κάνει τις επιλογές του ο Σάββας Παντελίδης για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Καλές οι τακτικές, καλά τα συστήματα, αλλά αυτά είναι τα παιχνίδια που θα πρέπει να «γυαλίζει» το μάτι των παικτών.

Όσοι θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας τη φανέλα του Άρη, θα πρέπει να πιστεύουν ότι θα πετύχουν. Ότι θα «καταπιούν» τον αντίπαλο, ότι θα τον πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα.

Παρά την πίκρα και την στεναχώρια του, ο κόσμος θα γεμίσει το Κλεάνθης Βικελίδης. Θα δώσει το σύνθημα, θα περάσει το μήνυμα. Σκοπός είναι να το λάβουν όσοι θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο.

Το γήπεδο θα είναι αφιλόξενο για την Μόλντε, οι συνθήκες θα είναι δύσκολες για τους Νορβηγούς, που έχουν συνηθίσει σε έδρα που βαράνε παλαμάκια.

Εννοώ φυσικά για φωνές και συνθήματα υπέρ του Άρη και για σφυρίγματα όταν έχει τη μπάλα ο αντίπαλος, για να μη παρεξηγηθώ.

Έχω δει να γίνονται ποδοσφαιρικά θαύματα, γιατί όχι να μη δούμε ένα ακόμα τη Πέμπτη, όσο δύσκολο και να είναι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By