Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Άρης: Ο Καμαρά σταμάτησε τα αρνητικά σερί της ομάδας του Μάντζιου

Άρης και Άκης Μάντζιος είχαν μεγάλη ανάγκη να νικήσουν τον Παναθηναϊκό, το κατάφεραν (1-0) και πλέον… βλέπουν με καλύτερο τρόπο το μέλλον τους στη Superleague. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά τους έδωσε τη λύση.

Ο Άρης βρήκε νωρίς το δρόμο για τα δίχτυα και έφτασε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού (1-0). Το γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά έδωσε στους Θεσσαλονικείς και τον Άκη Μάντζιο την… ηρεμία που έψαχναν (πρώτο “τρίποντο” στη φετινή Superleague και… αναμονή για την απόφαση του CAS για το -6) και σταμάτησε δύο αρνητικά σερί, που… καταδίωκαν της ομάδα.

Ο Άρης δεν ήταν “άσφαιρος” μόνο στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν σκοράρει στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος (πηγαίνοντας και στην περσινή σεζόν), δηλαδή.. σχεδόν εννέα ώρες! Το προηγούμενο γκολ του ήταν στις 5 Μαΐου, αυτό του Δημήτρη Μάνου στο Άρης – Ολυμπιακός 1-1.

Αν δεν… έβρισκε δίχτυα με τον Παναθηναϊκό ο Άρης, δεν θα ήταν και πολύ μακριά από το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του, που είναι επτά αγώνες χωρίς γκολ, από το 1992.

Εκτός από το γκολ, η ομάδα του Άκη Μάντζιου σταμάτησε και ένα άλλο αρνητικό σερί της, που μάλιστα δεν ταίριαζε με την πορεία της τα δύο τελευταία χρόνια. Αν και κινήθηκε ψηλά στη βαθμολογία και πέρσι έκανε σημαντικές επιτυχίες στο Λεκανοπέδιο, δεν κέρδιζε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για αρκετό καιρό ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν είχε νικήσει και πάλι τον Παναθηναϊκό, με 4-0 τότε, έμεινε χωρίς νίκη για 11 αγώνες. Τέσσερις με τον Ολυμπιακό, τέσσερις με την ΑΕΚ και τρεις με τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης νίκησε και πάλι μετά από δύο χρόνια και μια εβδομάδα με το γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Το χρονικό διάστημα βέβαια δεν είναι μεγάλο, αφού παίζει με κάθε ομάδα δύο φορές στη σεζόν, λόγω των Playoffs.

Και αριθμητικά και χρονικά πάντως ο Άρης έχει χειρότερη επίδοση, καθώς από το 2001 ως το 2006 είχε μείνει για 16 αγώνες χωρίς νίκη στην έδρα του με τους τρεις.

Από τις 10 Φεβρουαρίου 2001, όταν είχε νικήσει 1-0 τον Παναθηναϊκό, νίκησε και πάλι στις 3 Δεκεμβρίου 2006, πάλι με 1-0 τον Παναθηναϊκό. Σχεδόν έξι χρόνια, αλλά με απουσία μιας σεζόν από την κατηγορία.

Πληροφορίες: slgr.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By