Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Αριστερή Πλατφόρμα: Με ύφος επικυρίαρχου ο Ομπάμα ζητά μεταρρυθμίσεις

«Η Ελλάδα έχει εναλλακτικές λύσεις – ο μονόδρομος της εξαθλίωσης και της λιτότητας έχει κλείσει τον κύκλο του»

lafazanis800_091113

H Αριστερή Πλατφόρμα, μέσω του ιστότοπού της iskra.gr εξαπολύει δριμεία επίθεση όχι μόνο στις «νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της ΕΕ, αλλά και στον Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο δηλώνει ότι είχε «ύφος επικυρίαρχου» όταν προέτρεπε την Αθήνα για μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα έχει εναλλακτικές λύσεις – ο μονόδρομος της εξαθλίωσης και της λιτότητας έχει κλείσει τον κύκλο του» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

«Έντονη εντύπωση προκάλεσε ότι την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε «μεταρρυθμίσεις» , επισήμανε μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δείξει στους πιστωτές της ότι προσπαθεί να … βοηθήσει τον εαυτό της (!), όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπερασπιζόμενος την πολιτική πιέσεων και εκβιασμών της ΕΕ, του αμερικανοκίνητου ΔΝΤ και της ΕΚΤ».

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι Έλληνες «πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, με ύφος επικυρίαρχου» σχολιάζει ο αρθρογράφος το site.

Για τον Ματέο Ρέτσι που επίσης προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, το iskra παρατηρεί ότι είναι γνωστές οι αντιλαϊκές του «μεταρρυθμίσεις» στη γειτονική Ιταλία και ιδιαίτερα οι εργασιακές του απορρυθμίσεις.

«Δεν θα κάνουμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν ο Ομπάμα και η Μέρκελ, θα κάνουμε αυτές που θέλει ο ελληνικός λαός» διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ από την πλευρά του ο προσκείμενος στο Αριστερό Ρεύμα αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

By