Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αριστερή Πλατφόρμα: «Ο Τσίπρας ευθύνεται για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ»

Η Αριστερή Πλατφόρμα υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατήργησε το κόμμα

lafazanis2

Τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορεί η Αριστερή Πλατφόρμα για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος κατήργησε το κόμμα λαμβάνοντας αποφάσεις ερήμην του.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Αριστερής Πλατφόρμας τονίζουν ότι η παραίτηση του Πρωθυπουργού και η επιλογή εκλογών ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Επικρίνουν σφόδρα τον Αλέξη Τσίπρα για παραβιάσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζουν ότι «δεν είχε νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει διαλυθεί».

Αναλυτικά η δήλωση την οποία υπογράφουν εκ μέρους της Π.Γ. της Αριστερής Πλατφόρμας Στάθης Λεουτσάκος, Σόφη Παπαδόγιαννη, Αντώνης Νταβανέλλος:

«Η χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Θα διεκδικήσουν την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από την συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού Μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Καλούμε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε μέσα από τις γραμμές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Λεουτσάκος Στάθης

Νταβανέλος Αντώνης

Παπαδογιάννη Σόφη».

By